23 firmes valencianes es promocionen en la fira ecològica Biofach

Aquesta fira, celebrada a Nuremberg, és la més important dedicada a productes naturals.

Aquesta fira, celebrada a Nuremberg, és la més important dedicada a productes naturals
Aquesta fira, celebrada a Nuremberg, és la més important dedicada a productes naturals

23 firmes valencianes participen en la Biofach, la fira més important dedicada a productes naturals que se celebra a Nuremberg, del 13 al 16 de febrer. Aquestes empreses estan a l’expositor institucional de la Conselleria d’Agricultura, que ofereix a l’empresariat valencià serveis i espais per a desenvolupar activitat comercial i contactar amb els operadors internacionals que assisteixen a la fira.

Entre aquestes firmes del sector agroalimentari destaquen les que elaboren productes a base de xufes i derivats, mel, oli, vi, melmelades, dolços, café, sucs i altres productes elaborats o frescos. El nombre de productors s’acosta a 3.000, encara que la xifra creix amb la incorporació de nous empresaris.

La Comunitat Valenciana té ara mateix 115.000 hectàrees de superfície ecològica. Això es tradueix en el 6% de la producció bio espanyola i vora un 1% de la producció europea.

Segons la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, Maite Chàfer, en els últims tres anys la Comunitat Valenciana s’ha convertir en un referent a Espanya i Europa per a les polítiques inclusives a favor de l’agroecologia, i per l’augment que això ha suposat en el sector. Així mateix, ha explicat que “moltes empreses i consumidors europeus han valorat la gran qualitat i confiança que genera la variada producció de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar