223 anys de presó per a l'entrenador de futbol que va abusar sexualment de 26 xiquets

L'Audiència de València imposa la pena més alta fins ara a un depredador sexual de menors a la Comunitat Valenciana.

El condemnat, durant el juí
El condemnat, durant el juí

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a 223 anys de presó José Vicente C.F., el jove entrenador de futbol que va abusar de 26 menors durant tres anys aprofitant-se de la seua condició de monitor en una escola d'estiu d'un municipi de l'Horta.

Els fets van ocórrer entre 2015 i 2018. El tribunal considera provat que l'ara condemnat va abusar sexualment de 26 xiquets que tenien entre onze i catorze anys, als quals pressionava perquè participaren en reptes d'índole sexual i orgies, segons arreplega la sentència.

Durant el juí, que va começar el passat 14 de desembre, l'home només va respondre a les preguntes de l'advocat defensor i va declarar que no pensava que feia mal a ningú amb la seua actuació.

La Fiscalia, per la seua banda, demanava 248 anys de presó per a ell. En l'escrit d'acusació assegurava que l'entrenador jutjat se servia de la coacció per a manipular els menors, ja que acceptaven els reptes que plantejava l'acusat per a no ser exclosos del grup. Si algun xiquet s'hi negava, detalla el ministeri públic, l'home recorria a la pressió en grup i es dirigien a ell amb expressions com "cagat" o "merda".

Es tracta de la major pena contra un depredador sexual de menors a la Comunitat Valenciana. Però a pesar dels anys de condemna, el màxim de compliment efectiu serà de vint anys, per la qual cosa José Vicente C. F., que ara té 24 anys, eixirà al carrer amb 42. Ja fa dos que està presó provisional, ja que la Guàrdia Civil d'Alfafar el va detindre el juliol de 2018. L'Audiència de València, a més, li imposa 184 anys de llibertat vigilada.

També et pot interessar

stats