22 milions de persones a tot Espanya passen dilluns a la fase 2

La Comunitat de Madrid, l'àrea metropolitana de Barcelona i Castella i Lleó iniciaran finalment la desescalada.

VÍDEO | 22 milions de persones a tot Espanya passen dilluns a la fase 2

A partir d'aquest dilluns 25 de maig, tot Espanya estarà, almenys, en fase 1. Així, els departaments de salut de Castella i Lleó que encara estaven en fase 0, l'àrea metropolitana de Barcelona i la Comunitat de Madrid avancen en la desescalada.

A més, diverses comunitats autònomes i províncies avancen també a la fase 2: Astúries, Cantàbria, el País Basc, la Rioja, Aragó, Extremadura, les Illes Balears, les Iles Canàries, Galícia, Múrcia, Navarra, dos províncies de Castella-la Manxa (Guadalajara i Conca) i sis andaluses (Almeria, Còrdova, Cadis, Huelva, Jaen i Sevilla), les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i el Camp de Tarragona, l'Alt Pirineu i Aran, i les Terres de l'Ebre, a Catalunya.

La Comunitat Valenciana seguirà en la fase 1 una setmana més, ja que no ha sol·licitat el pas a la fase 2 a partir del dilluns 25 de maig, després de notificar un lleu repunt de contagis.

Així, després d'aquest reajust, un 53% de la població espanyola, uns 25 milions d'habitants, està en fase 1, i 22 milions d'habitants, el 47% de la població restant, en fase 2.

El canvi a la fase 2 permet que que bars i restaurants puguen servir menjar amb un màxim del 40% de l'aforament al menjador i la reobertura de centres comercials, cines, teatres i auditoris, amb un terç de butaques preassignades, entre altres mesures.

La Comunitat de Madrid avança de fase en el tercer intent

El tercer intent ha sigut el bo i la Comunitat de Madrid passarà a la fase 1 dilluns que ve, després que el Ministeri de Sanitat haja acceptat la sol·licitud madrilenya per a avançar en la desescalada.

La Comunitat de Madrid ja va intentar passar a la fase 1 l'11 i el 18 de maig, però en aquelles ocasions el Ministeri de Sanitat va rebutjar aquestes propostes perquè no es complien els criteris sanitaris requerits.

El govern de la Comunitat de Madrid va anunciar l'interposició d'un recurs davant del Tribunal Suprem contra la decisió del Ministeri de Sanitat de denegar a l'autonomia avançar a la fase 1 de la desescalada.

També et pot interessar

stats