Més de 22.500 estudiants s'examinen de la PAU en 55 tribunals

Les proves comencen aquest dimarts i el 60% de l'alumnat que es presenta enguany són dones

Primera jornada de selectivitat a la Universitat Politècnica de Valencia
Imatge de la selectivitat de 2021 a la Universitat Politècnica de València / Ana Escobar (Efe)

Un total de 1.485 professors i professores distribuïts en 55 tribunals vetlaran a partir d'aquest dimarts i fins dijous pel correcte desenvolupament de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) i s'encarregaran de corregir els exàmens dels 22.511 estudiants que es presenten a la convocatòria ordinària de 2022.

En concret, la Universitat de València constituirà quinze tribunals distribuïts entre tots els seus campus, la Universitat Politècnica de València, dotze; la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, onze, i la Universitat Jaume I de Castelló un total de sis.

Dels 22.511 estudiants que es presenten a la PAU enguany, un total de 20.989 procedeixen de batxillerat en qualsevol de les seues tres modalitats, mentre que 1.522 alumnes accedeix a les PAU a través de cicles formatius.

Quant a la distribució de l'alumnat en funció del batxillerat que han cursat, un total de 10.822 estudiants procedeixen del de ciències, 5.683 dels quals són dones i 5.139 homes, i 9.146 provenen del batxillerat de ciències i tecnologies: 5.900 dones i 3.246 homes. El batxillerat menys nombrós és el d'arts, que han cursat un total de 1.021 estudiants, 828 dels quals són dones i 193 són homes.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha animat a tot l'alumnat perquè “són el motor que impulsarà la transformació de la nostra societat”. A més, ha volgut ressaltar el fet que un 60% dels estudiants que accedeix a la PAU són dones, per la qual cosa “també serà una societat més igualitària, més inclusiva i on el talent femení compte tant com el masculí”.

Aquest dimarts a les 9:30 hores comencen les proves de la convocatòria d'ordinària amb l'examen d'història d'Espanya i finalitzaran dijous a les 15:30 h, amb els exàmens corresponents a les assignatures de grec, arts escèniques II, idioma alemany, idioma francés i idioma italià.

Des de la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es poden consultar les últimes novetats, obtindre resposta a les qüestions més freqüents o entrar al portal de l'alumnat, així com tindre accés a models d'exàmens d'anys anteriors amb la finalitat de facilitar la preparació de la pròxima convocatòria de les Proves d'Accés a la Universitat.

A partir de les 13:00 hores del 17 de juny els estudiants podran conéixer les notes que ha obtingut a través del portal de l'alumne.

També et pot interessar

stats