Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

2021 registra un augment del 7% en els assassinats transfòbics al món

Amb motiu del Dia de la Memòria Trans, l'informe de Transgender Europe ubica Espanya com el tercer país del continent amb més transcidis

Una persona amb una bandera trans pintada a la mà

Aquest dissabte, com cada 20 de novembre des de fa més de dues dècades, es commemora el Dia de la Memòria Trans, que posa el focus en les víctimes mortals de la transfòbia al món.

Enguany és l'any que més persones trans s'han assassinat al món des que se'n tenen registres, un total de 375 entre l'1 d'octubre de 2020 i el 30 de setembre del 2021. Aquestes dades les recull l'informe presentat per la plataforma Transgender Europe, que alerta de la tendència ascendent del nombre de transcidis, un 7% més el 2021 i un 6% més en l'actualització de dades anterior.

4.042 persones trans han mort assassinades per la seua identitat de gènere des de l'1 de gener del 2008, segons els registres oficials, tot i que hi ha un elevat nombre de països dels quals no se n'han obtingut dades.

Aquests assassinats d'odi venen marcats, segons denuncia Transgender Europe, per la "intersecció de la misogínia, el racisme, la xenofòbia i l'odi als treballadors i treballadores sexuals". Cal tenir en compte que el 96% de les víctimes són dones trans o persones transfemenines i un 58% de les persones assassinades de les quals es coneix la seua ocupació eren treballadores sexuals.

Al continent europeu, el 43% de les víctimes són migrants i als Estats Units el 89% estan racialitzades. Dels països europeus amb dades sobre transcidis, Espanya és el tercer amb més casos notificats (14), per darrere de Turquia (58) i Itàlia (44).

Pel que fa a l'edat mitjana de les víctimes d'assassinat se situa en els 30 anys; la persona més jove tenia 13 anys i la més gran 68. Tot i que un de cada tres transcidis es va produir al carrer, una quarta part va ocórrer al domicili de la víctima.

Des de la Direccíó General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI (part del Ministeri d'Igualtat), s'han compartit les dades d'aquest informe i s'ha fet una crida a favor de la Llei Trans per a "protegir les persones trans dels discursos d'odi".

LGTBIQ+