2020 suma un total de 45 dones assassinades per violència masclista

La ministra d’Igualtat ha confirmat que els dos últims assassinats de dones a Madrid i Gran Canària són casos de violència masclista.

2020 suma un total de 45 dones assassinades per violència masclista
2020 suma un total de 45 dones assassinades per violència masclista

Les dos últimes dones assassinades a Torrejón de Ardoz (Madrid) i Gran Canària són víctimes de la violència masclista, segons ha confirmat en Twitter la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Amb elles dues, la xifra de dones víctimes de violència masclista ascendeix a 45 en el 2020. L’altra cara d’aquesta dada són els 26 menors que van quedar orfes en acabar l’any.

En el mateix fil de Twitter, la ministra recorda que en el cas de Torrejón d'Ardoz, on dijous passat un home va assassinar la parella en presència dels dos fills menors, “ella l’havia denunciat i tenia orde d'allunyament, però el jutge va permetre el règim de visites als fills”.

“Si hi ha maltractament, s'ha de suspendre el règim de visites com preveu la futura llei de la infància”, ha afegit Montero en el tuit. La titular d'Igualtat ha reiterat que des de les institucions s'han de posar tots els recursos per a acabar amb un problema estructural de violència contra la meitat de la població.

La vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, també ha publicat aquest dissabte un tuit en el qual expressa la seua “condemna i rebuig” als dos assassinats dels últims dies de 2020.

També et pot interessar

stats