El 2019 a la Comunitat Valenciana: emergència feminista

Set dones han sigut assassinades a la Comunitat Valenciana, 55 en tot l’Estat.

VÍDEO | El 2019 a la Comunitat Valenciana: emergència feminista

La violència masclista no ens ha deixat ni una setmana al llarg de l’any. Malauradament, les dones assassinades per les seues parelles, les agressions a dones o les violacions, ja siguen o no en grup, no cessen.

Tampoc han cessat las manifestacions i protestes del moviment feminista per a demanar justícia i la declaració de l’emergència feminista, que el Consell va aprovar, sense els vots de Vox, al novembre.

El 2019, set dones han sigut assassinades al nostre territori, 55 en tot l’Estat, totes mortes a mans de les parelles o exparelles. Són xifres oficials del Ministeri de l’Interior, que comptabilitza les víctimes de violència de gènere.

A més, hi ha casos que han quedat fora de les estadístiques per no haver sigut assassinades per una parella o exparella, que és com defineix la llei la violència de gènere. Son casos com els de Laura Luelmo o Diana Quer, que s’ha jutjat enguany, o el més recent, el de Marta Calvo desapareguda a Manuel, i que han colpit la societat.

També moviments com “Me too”  han tret a la llum casos d’assetjament sexual, com els de dones que acusen el tenor Plácido Domingo.

També et pot interessar

stats