El 2018, un any desastrós per al camp valencià

AVA-Asaja xifra en més de 200 milions les pèrdues causades només per les inclemències meteorològiques.

El 2018, un any desastrós per al camp valencià

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha presentat aquest dijous el balanç agrari del 2018, que ha sigut un any desastrós per al camp valencià, marcat per la mala meteorologia durant la segona meitat. Els danys al camp valencià representen més de 200 milions, sobretot en la fruita d'estiu, les hortalisses, el caqui i els cítrics.

Amb vista al futur del sector, l'organització demana a la Unió Europea que desenvolupe una política agrària per a defesnsar la igualtat de condicions en productes, com ara la taronja, amb els provinents d'altres continents. 

“L'Organització Comuna de Mercat de fruita i hortalissa és incapaç d'equilibrar el mercat quan aquest es desestabilitza amb els mitjans que té. És incapaç de reaccionar adequadament a l’hora de controlar les fronteres i vigilar les entrades de plagues de països tercers”, ha lamentat en À Punt NTC Cristóbal Aguado, president d'AVA-Asaja.

D'altra  banda, des d'AVA agraeixen la disponibilitat de tots els partits per a resoldre la situació del camp valencià, però troben a faltar el consens. “Tots els partits polítics estan expressant molta solidaritat amb nosaltres, però el que està fent-se és una política de maquillatge”, ha manifestat també Aguado.

La pedra i la pluja van ser les dos grans protagonistes del 2018. Les plagues seran enguany un dels grans reptes del sector, com ara la de xilel·la, que ja ha afectat més de 100.000 hectàrees.

També et pot interessar