El 2017 es va tancar la instrucció de deu casos de corrupció

Els jutges de la Comunitat Valenciana van dictar juí oral per a 29 persones acusades de delictes relacionats amb la corrupció.

Els jutges de la Comunitat Valenciana van tancar el 2017 un total de deu procediments per corrupció. En total, van dictar orde de processament o de juí oral per a 29 persones, que hauran d'enfrontar-se a un tribunal. Són dades públiques que es poden consultar al repositori del Consell General del Poder Judicial i que s'actualitzen trimestralment.

Al conjunt d'Espanya, els jutges van tancar la instrucció de 97 procediments per corrupció i van processar 411 persones. La comunitat autònoma que més instruccions va concloure va ser Andalusia, amb 22, seguida de Catalunya i les Canàries amb 11 procediments cadascuna. Pel que fa a les sentències, durant el 2017 se'n van dictar 126 a tot Espanya de les quals 93, vora el 75%, van ser condemnatòries totalment o parcialment.

El repositori del CGPJ és d'accés públic i permet als ciutadans conéixer l'acció de la justícia en el marc de la lluita contra la corrupció. La informació que ofereix correspon a la denominada corrupció pública, ja que és la que més preocupa la ciutadania. Els procediments judicials que es poden consultar són els que afecten funcionaris públics, governants i polítics en l'exercici dels seus càrrecs. Abracen tant la corrupció administrativa com la política.

Sota el paraigua genèric de corrupció, en el Codi Penal es recullen delictes com ara la prevaricació urbanística i administrativa, la infidelitat en la custòdia de documents, la violació de secrets, el suborn, el tràfic d'influències, la malversació de fons i les activitats prohibides als funcionaris públics, entre d'altres.

També et pot interessar

stats