Més de 200 persones es presenten a l'examen de porter de discoteca i sales de festa

Les proves s'han dut a terme aquest dimecres a Castelló, València i Alacant i vora el 27% dels aspirants són dones

Examen per a porter de discoteca o de sala de festa
Examen per a porter de discoteca o de sala de festa / GVA

L'examen per a personal del servei específic d'admissió (SIGA) ha comptat amb 209 aspirants per a obtindre l'acreditació com a porter de discoteca, el 26,8% dels quals són dones, en una prova que s'ha fet de manera simultània a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Els aspirants han hagut de fer dos exercicis: un test psicotècnic i un examen sobre aspectes relacionats amb el servei d'admissió, temes jurídics relatius a horaris d'establiments públics, evacuació o aforaments permesos. Les proves s'han dut a terme aquest dimecres simultàniament a Castelló (22 aspirants), València (106) i Alacant (81), segons informa la Generalitat.

El director general d'Interior, Salvador Almenar, ha explicat que el servei específic d'admissió garanteix uns estàndards de seguretat per al client i per als establiments d'oci als quals se'ls exigeix. És obligatori que totes les discoteques, sales de ball, a més de pubs i karaokes que tinguen un aforament superior a les 200 persones, tinguen personal acreditat per a exercir el servei específic d'admissió.

Amb aquestes proves, la Generalitat garanteix que es compleix la legislació valenciana quant a personal acreditat per a exercir el servei específic d'admissió, la qual cosa redunda tant en la seguretat del client que acudeix a aquests locals com de l'establiment perquè garanteix que es compleixen uns estàndards de seguretat.

Més aspirants que en 2021 i el doble de dones

Els 209 aspirants és una xifra superior a la de 2021, quan es van presentar 147 persones. Del total, 56 són dones, enfront de les 25 de l'any passat.

Els exàmens per a acreditar als porters de discoteques i sales de festa es van iniciar en 2009, i des de llavors s'han concedit prop de 2.400 dels quals ara mateix compten amb acreditació vigent 839, tot i que falta conéixer l'última renovació efectuada aquest passat mes de novembre.

També et pot interessar

stats