Els 200 millors ocells cantadors se citen a Asp

Un total de 80 criadors tornen a la competició, suspesa l'any passat per la pandèmia, que atrau milers d'aficionats de tota la Comunitat Valenciana

Concurs d'ocells / À Punt NTC

Els millors ocells cantadors de les comarques del sud s'han reunit aquest diumenge en un concurs d'ornitologia que s'ha celebrat a Asp, al Vinalopó Mitjà. Un total de 200 pardals i 80 criadors han acudit a la cita. L'any passat les competicions es van suspendre a causa de la pandèmia, però enguany, amb el relaxament de les restriccions, els aficionats a l'ornitologia han pogut tornar a disputar competicions com aquestes, que atrauen milers d'aficionats de tota la Comunitat Valenciana.

En la competició participen quatre espècies diferents i els seus híbrids. Hi ha verderols, gafarrons i paixarells i cadascun té les seues preferències. Els pardals cantadors més populars són els canaris.

Grisito, tot un campió

Un dels ocells campió és Grisito. À Punt ha tingut ocasió d'escoltar el seu cant. El 2019 va ser campió d'Espanya i tot apuntava que repetiria el seu triomf el 2020, però a causa de la pandèmia la competició va quedar suspesa.

També et pot interessar

stats