El 20 de setembre serà el Dia Internacional de la Paella

La iniciativa pretén situar València en el mapa gastronòmic internacional amb un dels símbols de la cuina valenciana.

El dissenyador del cartell és Miguel Sanfeliu.
El dissenyador del cartell és Miguel Sanfeliu. / World Paella Day

La paella, el plat més valorat de la gastronomia espanyola i el preferit pels turistes estrangers, ja té el seu dia internacional: el 20 de setembre. L'anunci l'ha fet la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, acompanyada del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. 

Gómez ha explicat que es tracta de situar València en el mapa gastronòmic internacional amb un dels símbols de la cuina valenciana. A més, ha destacat el treball conjunt de l'ajuntment i tots els agents implicats: la Federació d'Hostaleria de València, la Denominació d'Origen de l'Arròs, Turisme de la Comunitat Valenciana, Wikipaella, el Concurs Internacional de Paella de Sueca i el Clubs de Caps de Cuina i Paella Today. La regidora també ha manifestat que s'ha triat el mes de setembre per a fer coincidir la celebració amb la sega de l'arròs, ingredient bàsic per excel·lència de la paella.

Un cartell i un logotip identificaran la paella com a patrimoni dels valencians. Segons ha explicat el dissenyador Miguel Sanfeliu, s'ha intentat jugar amb el número 20 creant un caldo que uneix tots els ingredients de la paella amb els colors de la bandera de la Comunitat Valenciana.

Sandra Gómez també ha expressat la seua voluntat que aquesta iniciativa es conega en el Congrés dels Diputats, el Senat, i el Parlament Europeu perquè aquest plat siga l'ambaixador de la cultura valenciana. També ha avançat que aquest mes de setembre es desvelarà tot el programa d'activitats que se celebraran durant el mes, i també es difondrà el hastag #WorldPaellaDay

Per la seua part, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la grandesa de la iniciativa perquè és una obra coral que té el suport i el treball de diferents col·lectius i institucions.

També et pot interessar

stats