Els 20 municipis de l'Horta Sud acorden no celebrar les festes patronals a l'estiu

A pesar de la decisió s'estudiar com organitzar algunes activitats puntuals en els dies més destacats en cada localitat

Una imatge d'arxiu de les festes d'estiu de Torrent
Una imatge d'arxiu de les festes d'estiu de Torrent / Ajuntament de Torrent

Els 20 municipis que formen la Mancomunitat de l'Horta Sud han acordat que a l'estiu no se celebraran les festes patronals en el sentit tradicional. En la reunió de la taula de diàleg Units per l'Horta Sud, també s'ha acordat que s'estudiaran fórmules per a poder organitzar algunes activitats en els dies assenyalats amb controls d'accés i distància de seguretat. Els municipis que formen la Mancomunitat són Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Lloc Nou de la Corona, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

Aquestes localitats confien que el percentatge de persones vacunades a l'estiu, quan se celebren la majoria de les festes a la comarca, serà considerable i això puga portar a la relaxació d'algunes mesures, però són conscients que aquest estiu caldrà continuar evitant aglomeracions i esdeveniments multitudinaris. Mentrestant, tots els ajuntaments treballen per a oferir alguna activitat dirigida a col·lectius concrets com xiquets o joves que puga "compensar" d'alguna manera l'absència d'unes festes patronals tradicionals.

En la reunió, d'altra banda, la majoria de localitats també es van pronunciar a favor de mantindre obertes les piscines municipals i d'organitzar escoles d'estiu per als més menuts.

Tant la presidenta com el vicepresident de la Mancomunitat, Eva Sanz i José Cabanes, van traslladar als representants municipals la "inquietud" en el departament de salut corresponent a l'Horta Sud pel lleuger repunt de casos de contagi a la zona. Per això, aposten per continuar demanant a la ciutadania "un últim esforç" per a complir amb les mesures sanitàries.

També et pot interessar

stats