El 20% dels joves fa un ús compulsiu d’Internet

La delegada del Pla Nacional sobre Drogues, Azucena Martí, aconsella que els pares controlen l’ús que els fills i filles fan de la xarxa.

Azucena Martí en 'À Punt Notícies matí'
Azucena Martí en 'À Punt Notícies matí'

Les addiccions sense substàncies estan repuntant. Internet, el mòbil o les xarxes socials són hui en dia els objectes d’algunes d’aquestes noves addiccions. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí la delegada del Pla Nacional sobre Drogues, Azucena Martí. Segons l’especialista, l’ús compulsiu de la xarxa és prou més elevat que la mitjana entre les persones de menor edat, un 20%, en comparació al 2,5% de la totalitat de la població.

Per a aconseguir que els joves no s’enganxen a l’ús d’aquestes tecnologies, l’especialista recomana que els pares controlen quan es connecten els seus fills i filles a la xarxa, especialment el temps que passen amb aquestes eines, i fomentar la pràctica d’altres activitats, com ara eixir a l’aire lliure o plans culturals. Azucena Martí també ha indicat que hi ha diferències de gènere en l’ús de la tecnologia. Diu que les dones empren més les xarxes socials, mentre que els home juguen més en línia. 

Precisament aquesta activitat, la de les apostes en línia i les cases d’apostes, és un altre dels principals perills actuals pel que fa a les addiccions. “S’han convertit en els nous llocs de reunió. S’estan utilitzant com es feia abans amb les places dels pobles”, ha afirmat. En aquest sentit, ha indicat que algunes comunitats autònomes ja s’han llançat a regular el sector i espera que a poc a poc es faça el mateix en tots els territoris, de manera que hi haja una normativa uniforme.

Baixa el consum d’alcohol però puja el de tabac

Segons ha assenyalat la delegada del Pla Nacional sobre Drogues, a Espanya ha baixat en l’últim any el consum d’alcohol un 5%, mentre que el de tabac ha pujat un 3%, un augment que ha relacionat amb la “relaxació” que hi ha hagut després d’uns anys d’aprovació de la normativa que prohibeix fumar en espais públics. Sobre la possibilitat que tampoc es permeta al carrer creu que s’ha de valorar amb tota la informació damunt de la taula.

També et pot interessar

stats