Més de 20 ciutats de la Plana de Castelló reivindiquen una àrea metropolitana de transport

Reclamen una àrea metropolitana de transport que millore les comunicacions interurbanes.

El TRAM actualment només funciona entre la universitat i el Grau de Castelló
El TRAM actualment només funciona entre la universitat i el Grau de Castelló

Més de 20 ciutats de les comarques de la Plana Baixa i la Plana Alta demanen una àrea metropolitana de transport per a millorar les comunicacions interurbanes. Els ajuntaments d'aquestes localitats asseguren que les línies actuals són insuficients i s'han quedat obsoletes.

El regidor d'Almassora, Xavier Trenco, impulsor del projecte, ha dit a À Punt Mèdia que "actualment els ciutadans de localitats com Almassora, Borriana, Moncofa o Benicàssim es veuen obligats a agarrar el cotxe perquè no existeix una bona xarxa de transport públic". El regidor assegura que "el problema s'agreuja encara més durant els mesos d'estiu, quan ciutadans i turistes es desplacen a les zones costaneres de la Plana".

Per això, els ajuntaments es fan ressò de les demandes de la ciutadania i aposten per la creació d'un carril interurbà d'autobusos. Volen la posada en marxa de línies que funcionen cada 15 minuts i, segons ha explicat Xavier Trenco, "amb un increment de les connexions a les zones de platja".

Per la seua part, els joves universitaris indiquen que el transport de les localitats de la Plana a la Universitat Jaume I també és insuficient. Asseguren que "caldria millorar les comunicacions públiques amb l'UJI".

Els ajuntaments descarten l'ampliació del TRAM de Castelló perquè consideren que representa un cost molt elevat que els municipis no poden assumir.

També et pot interessar

stats