20 anys de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Ecologia Evolutiva de la Universitat de València

El centre estudia el procés evolutiu i les diferents formes de vida del nostre entorn.

VÍDEO | 20 anys de l\'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Ecologia Evolutiva de la Universitat de València

L’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València va nàixer l'any 1998 i en aquests vint anys s'ha convertit en un centre de referència en la investigació dels principals grups d'éssers vius, des dels virus i els bacteris fins als animals vertebrats i les plantes.

Algunes de les línies d'investigació d'aquest institut són l'anàlisi dels ecosistemes d’aigua i la seua dinàmica, sobretot relacionada amb els efectes de la contaminació i del canvi climàtic; la conservació genètica de plantes i animals en perill d’extinció, i l'estudi de les pràctiques reproductives d'espècies invasores o d'insects causants de moltes plagues agrícoles. Aquests estudis posen de relleu la importància de la biodiversitat i la biologia en el nostre entorn, ja que, segons assegura Salvador Monrós, director de l'Institut Cavanilles, "si conservem els diferents hàbitats, amb tota la seua biodiversitat, conservem també el nostre hàbitat; si la biodiversitat perd, som nosaltres els que perdem".

En temps en què l'acció de l'home ha fet més vulnerable el nostre hàbitat, la investigació és una forma de garantir la supervivència i d'acostar-nos a la resta d'éssers vius. En opinió de Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València, per aquests motius l'Institut Cavanilles "té una gran projecció de futur no només a nivell nacional sinó també a nivell internacional".

També et pot interessar

stats