20.000 músics omplin Mestalla a ritme de rècord Guinness

L’acte es podrà tornar a veure diumenge 27 a les 17.00 h, i dilluns 28, a les 19.30 h en la televisió d’À Punt.

En l'acte s'han batut 10 récords Guiness
En l'acte s'han batut 10 récords Guiness

20.000 músics de tots els racons de la Comunitat Valenciana van participar ahir en l’acte commemoratiu del cinquanta aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a l’estadi de Mestalla de València. La celebració, que es va retransmetre en directe a través de la televisió i el web d’À Punt, va coincidir amb declaració de les societats musicals com a Bé d'Interés Cultural per part del ple del Consell celebrat divendres passat. L’acte, en què es van assolir 10 rècords Guinness, es podrà tornar a veure diumenge 27 a les 17.00 h, i dilluns 28, a les 19.30 h en la televisió d’À Punt.

La jornada es va iniciar als voltants de Mestalla amb la major desfilada de bandes que va significar el primer dels rècords. A més d’aquest es van aconseguir els majors ensembles de saxos, de corn anglés, d’oboés, de trompes (va superar l’anterior Guinness per més de 500), de trompetes, de trombons (va superar l’últim Guinness per més de 500), de bombardins, de clarinets (aquest rècord va superar l’anterior per més de 3.200) i de percussió corporal (va batre l’anterior rècord per més de 6.000). L’acte també va comptar amb l’espectacle de Xarxa Teatre La fada de la música i amb les actuacions de la cantant Sole Giménez i el grup Cashalada.

L’acte de Mestalla completa un cicle de celebracions i de rècords Guinness que va començar a la plaça de bous de Castelló el passat 21 d’abril. En aquella cita, es va batre el rècord Guinness al major grup de músics que són família troncal en un espectacle de música. D'altra banda, el passat 12 de maig a la plaça de bous d’Alacant es va batre el rècord Guinness a la lliçó de música més gran del món en un diàleg entre les societats musicals i el projecte SoundCool desenvolupat per la Universitat Politècnica de València. En total, segons dades de la FSMCV, en els tres actes han participat un total de 23.000 músics i s’han vist implicades 430 societats musicals.

També et pot interessar

stats