2.700 manifestants es concentren davant del Departament d’Interior a Barcelona

Pedro Sánchez insta Torra a condemnar la violència i que “reconega l’altra part de catalans” que no volen la independència.

Manifestants davant de l’edifici del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya
Manifestants davant de l’edifici del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya / Albert Gea (Reuters)

Vora 2.700 manifestants, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat davant de l’edifici del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya en un acte de protesta per la sentència del ‘procés’ i les càrregues produïdes durant les protestes de l’última setmana. Els manifestants han llançat globus de pintura a aquest edifici, en una concentració que ha discorregut, majoritàriament, amb un ambient pacífic i festiu.

D'altra banda, els jutges de guàrdia de Barcelona han deixat en llibertat provisional els 25 detinguts pels disturbis dels últims dies que havien passat aquest dilluns a disposició judicial. A alguns d'ells se'ls ha prohibit participar en manifestacions, se'ls ha retirat el passaport o se'ls ha obligat a presentar-se periòdicament al jutjat.

En total, són 30 els detinguts que es troben en presó preventiva per la seua presumpta relació amb els disturbis ocorreguts en l'última setmana en les protestes a Catalunya.

Sánchez insta Torra a reconéixer “l’altra part de catalans” 

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha instat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que “primer, parle amb els altres catalans que no són independentistes”, que “condemne la violència” i que “reconega l’altra part de catalans” que no volen la independència.

Segons Sánchez, el que ocorre a Catalunya és “un atac dels violents a la societat catalana i a la societat espanyola”.

Aquest dilluns, entre crits i xiulits, Sánchez, ha visitat a Barcelona els agents ferits i s'ha reunit amb el dispositiu policial. Pedro Sánchez els ha dit que la "crisi no s'ha acabat i que han de persistir".

65 periodistes agredits en les protestes

L'Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat ha fet un recompte d'agressions a periodistes en les protestes contra la sentència del procés. De moment, el balanç des de dilluns 14 és de 65 periodistes que han patit agressions mentre exercien la seua professió. Una xifra, que com el mateix web indica, continua actualitzant-se diàriament.

L'Eurocambra rebutja un debat sobre la sentència

D'altra banda, el ple del Parlament Europeu ha rebutjat aquest dilluns una petició dels Verds-ALE i l'Esquerra Unitària per a incloure en l'agenda de sessions un debat sobre la situació a Catalunya i, en particular, la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders independentistes del procés.

La petició l'ha defensada a l'inici del ple el copresident del grup dels Verds-ALE, el belga Philippe Lamberts, per a qui la situació a Catalunya només pot tindre una solució "política" i l'Eurocambra ha de donar suport a aquesta via "amb un debat seré". En contra ha intervingut l'eurodiputat socialista Javier Moreno, qui ha considerat que "no té cap sentit" que l'Eurocambra s'ocupe de qüestions internes d'Espanya, país on la democràcia "funciona perfectament".

També et pot interessar

stats