191 municipis de la Comunitat Valenciana tenen sobrepoblació de conill

Causen greus danys als cultius de les poblacions de muntanya.

191 municipis de la Comunitat Valenciana tenen sobrepoblació de conill
191 municipis de la Comunitat Valenciana tenen sobrepoblació de conill

La Comunitat Valenciana té un total de 191 municipis afectats per sobrepoblació de conill de muntanya, segons arreplega una llista que ha elaborat la Conselleria d'Agricultura.

Aquesta situació ha fet que es detecten danys importants en els cultius de les poblacions de muntanya, fet que obliga la Conselleria a treballar per intentar mitigar els danys i controlar el nombre d'exemplars al territori a "nivells acceptables".

Ara ha sigut a partir de la informació disponible en el Servei de Caça i Pesca i la remesa d'ajuntaments, organitzacions professionals agràries, asseguradores, titulars cinegètics i altres administracions, que s'han fet prospeccions sobre el problema i s'ha procedit a tornar a actualitzar els termes municipals afectats per la sobrepoblació de conill de muntanya.

L'actualització implica incorporar 21 nous municipis (12 de la província de València i 9 de la de l'Alacant), i excloure'n 9 que figuraven en l'última llista de 2018 (6 de la província de València, 2 d'Alacant i 1 de Castelló).

Així, a la província d'Alacant hi ha en aquests moments un total de 81 municipis afectats per sobrepoblació de conill de muntanya, a la de València són 93, i a la de Castelló ascendeixen a 17.

Els termes municipals que s'incorporen són, de la província d'Alacant: Sant Fulgenci, Petrer, Mutxamel, Benifallim, Castalla, Tibi, Calp, Benimantell i el Castell de Guadalest. De la província de València, s'afigen Estivella, Benaguasil, Benissanó, Casinos, Nàquera, Albuixec, Godella, Massalfassar, Anna, Moixent, Alfauir i Castellonet de la Conquesta.

Els municipis exclosos mitjançant aquesta resolució són el Poble Nou de Benitatxell i Callosa d'en Sarrià, a Alacant; Alberic, Algemesí, Benifaió, Faura i Gilet, a València; i Rossell, a Castelló.

També et pot interessar

stats