175 menors, víctimes d’abusos sexuals de sacerdots de la Congregació dels Legionaris de Crist

Són dades d’una investigació interna que reconeix l’abús a 60 menors pel fundador, Marcial Maciel.

Informe 1941-2019 sobre el fenomen de l'abús sexual de menors en la Congregació dels Legionaris de Crist des de la seua fundació fins a l'actualitat
Informe 1941-2019 sobre el fenomen de l'abús sexual de menors en la Congregació dels Legionaris de Crist des de la seua fundació fins a l'actualitat / Legionaris de Crist

175 menors d'edat han sigut víctimes d'abusos sexuals comesos per 33 sacerdots de la Congregació dels Legionaris de Crist, des de 1941 fins a l'actualitat. Entre ells, almenys de 60 va abusar el pare Marcial Maciel, fundador de la congregació.

Són dades de l''Informe 1941-2019 sobre el fenomen de l'abús sexual de menors en la Congregació dels Legionaris de Crist des de la seua fundació fins a l'actualitat'. La investigació apunta que els 33 sacerdots representen el 2,44 per cent dels 1.353 legionaris ordenats al llarg de la història de la Congregació. Dels 33 sacerdots, són 18 els qui continuen en la Congregació i estan apartats del tracte pastoral amb menors, 4 tenen restriccions al ministeri i un pla de seguretat i 14 no exerceixen el ministeri sacerdotal públic.

L'estudi "condemna i deplora" els abusos comesos, així com "aquelles pràctiques institucionals o personals que van poder afavorir o propiciar qualsevol forma d'abús”.

També et pot interessar

stats