Més de 17.000 peticions en espera durant la primera setmana del bo turístic

El programa de la Generalitat registra quasi 25.000 sol·licituds i duplica el nombre d'empreses adherides fins a superar el miler.

Paratge natural d'El Salto de la Novia a Navaixes
Paratge natural d'El Salto de la Novia a Navaixes / Ajuntament de Navaixes

El programa Viatgem CV, que la Generalitat va posar en marxa el passat 20 d'octubre per a finançar fins al 70% del cost dels viatges pel territori valencià, ha rebut 24.915 sol·licituds durant la primera setmana de funcionament. D'elles, 17.749 estan en llista d'espera, després que el primer dia s'esgotaren els bons que hi havia disponibles.

El bo es demana a través d'una plataforma que ha habilitat el govern valencià. Cadascun que emet Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, i en el cas que no es formalitze la reserva en el termini indicat a cada usuari o no s'esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s'alliberaran més codis i s'aniran adjudicant més bons per ordre de llista d'espera.

En total, s'han distribuït 7.166 bons, que permeten viatjar per tota la Comunitat Valenciana, i més de la meitat de les persones beneficiàries han formalitzat ja la reserva, segons dades oferides per la Generalitat aquest dijous. El termini per a fer aquest procediment, en el cas d'aquelles que encara ho tenen pendent, s'ha ampliat fins a aquest divendres 30 d'octubre.

Turisme ha informat que en els set primers dies de funcionament s'ha duplicat el nombre d'empreses adherides al programa, fins arribar a 1.192. D'aquestes, 492 estan a les comarques d'Alacant, 515 a les de València i 187 a les de Castelló. Hi ha agències de viatges, hotels, blocs o conjunts d'apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d'habitatges d'ús turístic.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha insistit que els espais turístics valencians són segurs i ha explicat que tant empreses com usuaris del programa han rebut una nota informativa amb les mesures aplicades davant la crisi de la Covid-19. Entre aquestes, hi ha la limitació a un màxim de sis persones en les reserves en allotjaments i les activitats en grup.

També et pot interessar

stats