160 municipis valencians, en avís per la calor

Les temperatures màximes arriben als 40 graus a la Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida i la Costera.

VÍDEO | 160 municipis valencians, en avís per la calor

160 municipis valencians es troben en avís per la calor. A la major part del territori, les temperatures superen els 34 graus i les temperatures màximes arriben als 40 graus a la Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida i la Costera. 

A més, aquesta vesprada es pot donar un esclafit sec, unes tempestes que venen acompanyades de fortes ratxes de vent, que es formaran previsiblement en la Canal de Navarrés, la Vall de Cofrents Aiora, i la Vall d'Albaida, però viatjaran fins a zones de l'Horta. 

La Conselleria de Sanitat ha activat l'alerta sanitària de nivell taronja per calor alt a 12 comarques de la Comunitat Valenciana. 

Les zones climatològiques en alerta per calor són les 7, 8, 9, 12, 13, 17, 18 i 19, que corresponen a zones de les comarques de l'Alcalatén, la Plana Baixa, l'Alt Millars, l'Alt Palància, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, els Serrans, la Ribera Alta, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida. 

Les poblacions de les zones climatològiques

Aquestes són les poblacions que corresponen a les diferents zones climatològiques amb alerta taronja: 

Zona climatològica 7:

Eslida, Aín, Alcúdia de Veo, Argeleta, Artana, Aiòder, Cirat, Espadella, Fanzara, les Fonts d'Aiòder, Llucena, Lludient, Suera, Tales, Toga, Torralba, Torre-xiva, Vallat, Vilamalur. 

Zona climatològica 8:

Caudiel, Viver, Pina, Barraques, Begís, Benafer, el Toro, Figueres, Pavies, Sacanyet, Teresa, Toràs. 

Zona climatològica 9:

Sogorb, Alfara de la Baronia, Alfondeguilla, Algar de Palància, Algímia d'Alfara, Algímia d'Almonesir, Almedíxer, Altura, Assuévar, Castellnou, Xóvar, Gaibiel, Gàtova, Geldo, Xèrica, Matet, Navaixes, Soneja, Sot de Ferrer, Torres Torres i la Vall d'Almonesir. 

Zona climatològica 12:

Llíria, el Villar, Casinos, Xulilla, Domenyo, la Llosa del Bisbe, Marines, Olocau, Segart, Serra, Sot de Xera, Bétera, Benaguasil, Benissanó, la Pobla de Vallbona, l'Eliana, Nàquera, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, Vilamarxant. 

Zona climatològica 13:

  Torís, Bugarra, Montroi, Xiva, Alboraig, Bunyol, Xest, Xestalgar, Godelleta, Macastre, Montserrat, Pedralba, Real, Iàtova. 

Zona climatològica 17:

  Énguera, Bicorb, Bolbait, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa. 

Zona climatològica 18:

Antella, Barxeta, Xàtiva, Sumacàrcer, Cotes, Vilanova de Castelló, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Estubeny, Gavarda, el Genovés, la Granja de la Costera, la Llosa de Ranes, la Pobla Llarga, l'Alcúdia de Crespins, l'Ènova, Llanera de Ranes, Llocnou d'en Fenollet, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella i Vallés. 

Zona climatològica 19:

Ontinyent, Beniatjar, Carrícola, Llutxent, la Pobla del Duc, Moixent, Vallada, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Bellús, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Castelló de Rugat, el Palomar, Guadasséquies, l'Olleria, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig. 

També et pot interessar

stats