160 bombers vetlaran perquè siga una Cremà sense incidents

El dispositiu de seguretat organitzat per l'ajuntament d'Alacant mobilitza 557 persones.

Les primeres fogueres a cremar seran les dues oficials, obra de Pedro Espadero la gran i, de Sergio Gómez, la infantil
Les primeres fogueres que cremaran seran les dues oficials, obra de Pedro Espadero la gran i, de Sergio Gómez, la infantil / Ismael Varó

557 efectius del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS), de la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja i els operaris de jardins, participen en el dispositiu organitzat per l'Ajuntament d'Alacant per a aquesta nit, la nit de la Cremà. Es cremaran les 89 fogueres grans i les 89 infantils que s'han plantat enguany. De les dues oficials, la gran és obra de Pedro Espadero i es titula "La font dels desitjos", i la infantil, de Sergio Gómez, que du per lema "90 anys de Fogueres". També es cremen algunes portalades de barraques. 

L'edil de festes d'Alacant, José Ramón González, demana col·laboració als ciutadans perquè puga haver-hi la màxima seguretat. En la cremada de la foguera, és decisiu respectar la distància de seguretat establerta d'un radi mínim de 15 metres. A les comissions de les fogueres se'ls les recomana que gasten una mescla de 50 % de gasolina i 50 % de gasoil, i se'ls suggereix que la barreja la facen en la benzinera.

Els bombers treballaran repartits en 40 equips i en sis zones. Estaran acompanyats per 282 policies locals i 80 voluntaris de Protecció Civil. El suboficial Enrique Puig, del SPEIS, explica que s'efectuarà una distribució radial dels 40 equips seguint el pla de sectorització de la ciutat, de manera que aniran desplaçant-se des del centre cap a la perifèria. 

282 efectius de la Policia Local d'Alacant participaran en l'operatiu. Comprovaran el perímetre, llevaran de la zona de seguretat de qualsevol obstacle o element perillós i vetlaran per la seguretat de tots els assistents. 

La palmera 

La nit de la Cremà s'iniciarà aquesta nit de diumenge a les  24 hores amb la disparada de la tradicional gran palmera des del Castell de santa  Bàrbera, on hi haurà tres dotacions amb 15 bombers que controlaran  la zona verda del vessant amb el suport de 35 operaris de jardins dividits en sis equips. A continuació, es cremaran les fogueres oficials, la gran i la infantil, ubicades a la plaça de l'Ajuntament, on actuaran tres equips de bombers. Tot seguit s'iniciarà la cremada d'una trentena de fogueres especials i d'altres categories del centre de la ciutat.

El segon torn començarà a partir de la una i mitja de la matinada i el tercer torn, entre les dues i les tres. La foguera guanyadora de la categoria Especial, Sèneca-Autobusos, es cremarà al voltant de la una, quan s'acabe la Cremà i la Banyà de l'Ajuntament.

Cada equip de bombers estarà encarregat de tres fogueres. En les de la categoria Especial es necessiten el doble d'equips pel volum que tenen. A més, en la Cremà participen quatre vehicles i bombers del consorci provincial. L'àrea de neteja cedeix quatre tonells per a subministrar aigua.

Voluntariat de Protecció Civil

Hi participen vora un centenar de persones voluntàries de l'agrupació de Protecció Civil amb sis ambulàncies, a més de voluntaris d'Almansa, Mutxamel, Calp, Sant Vicent del Raspeig, Benijòfar, Villena, Montcada, Santa Pola, Rojals i Novelda. La Creu Roja hi aporta dues ambulàncies més.

També et pot interessar

stats