Més de 16.000 professors valencians no saben encara on treballaran el pròxim curs

La Conselleria d'Educació atribueix el retard a una mala planificació de l'anterior equip del Botànic, mentre els sindicats denuncien els problemes que la situació provoca als docents

Una mestra fa classe a un grup de xiquets i xiquetes / 'À Punt NTC'

Més de 16.000 professors valencians no saben la destinació a un mes de començar a treballar. La Conselleria d'Educació atribueix el retard a una mala planificació de l'anterior equip del Botànic, mentre que sindicats com el CSIF denuncien els problemes familiars i econòmics que suposa aquesta situació per als docents.

És el que li passa a Patricia, que aquest curs ha treballat d'orientadora educativa a Titaigües (Serrans) i no sap on haurà de fer classe el pròxim curs. "Has de prendre decisions i tens menys temps", lamenta. Per exemple, trobar allotjament on finalment s'obtinga plaça esdevé més complicat.

Des del CSIF apunten que els anteriors responsables de Conselleria d'Educació no els van escoltar les peticions i no han reforçat la plantilla de personal administratiu. "Enguany el desenvolupament del procés d'estabilització i les oposicions han suposat molt més treball per a l'administració. Nosaltres vam demanar un reforçament de la plantilla i no es va produir", recorda José Seco, president de CSIF Educació a la Comunitat Valenciana.

"Al voltant del 3, 4 o 5 d'agost tindrem realment quin és el destí per a desenvolupar la nostra tasca", assegura Seco.

Des de la Conselleria d'Educació assenyalen que la publicació de les adjudicacions és imminent. El CSIF reclama que no torne a ocórrer aquesta situació en un futur, perquè tots els docents puguen saber abans de concloure juliol on treballaran l'1 de setembre.

També et pot interessar

stats