Més de 16.000 persones esperen els resultats de la JQCV

La prova del C1 de valencià es va fer ara fa dos mesos.

Educació ha informat via Twitter que les notes es publicaran al setembre
Educació ha informat via Twitter que les notes es publicaran al setembre / GVA

El darrer 9 de juny es van examinar més de 16.000 persones del nivell C1 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV). El model de la prova, que per primera vegada es va adaptar al Marc Europeu Comú de Referència, va ser molt diferent al de l’antic Grau Mitjà i no solament va comportar una dificultat afegida per als aspirants sinó que per als examinadors també està suposant una “complexitat més gran” a l’hora de corregir, segons fonts de la Conselleria d’Educació. A més, també recorden que el C1 és una prova “molt massiva”, i això ha fet que hi haja hagut en aquesta convocatòria més de 22.000 redaccions.

Mentrestant, la indignació no deixa de créixer entre els aspirants, especialment entre aquells que pretenen presentar-se a una oposició. “No saber el resultat de la prova ens està perjudicant molt a l’hora d’organitzar-nos l’any que ve. Jo no sé si he de seguir estudiant valencià, que és un requisit indispensable per a la meua oposició, o posar-me ja en el temari d’aquesta. Estem paralitzats”, conta María José Noguera, que es va examinar del C1 en juny.

La conselleria espera poder anunciar aquesta setmana una data definitiva de publicació de les notes. De moment, l’única informació sobre l’assumpte és un tuit del conseller d’Educació, Vicent Marzà, on s’informa que les notes es publicaran al setembre.

Aquest nou model, ajustat a les normes europees, també ha estat polèmic perquè alguns examinands van considerar que estava per damunt del nivell exigit. Tant és així, que inclús demanaren la impugnació de la prova del C1 de valencià i la repetició de l’examen.

També et pot interessar

stats