La 15K Nocturna València busca aconseguir l’Etiqueta de Plata en la setena edició

Els talls al trànsit començaran a les 22.00 hores i seran progressius a mesura que avance la carrera.

Recorregut de la 15K Nocturna de València
Recorregut de la 15K Nocturna de València

La 15K Nocturna de València fa aquest dissabte la setena edició i buscarà l'Etiqueta de Plata de l'Associació de Federacions Internacionals d'Atletisme (IAAF) després d'obtindre l'any passat la qualificació de bronze.

Per a aconseguir l'objectiu, un dels requeriments és comptar amb un elenc notable de competidors d'elit, i per aquest motiu hi haurà un total de 22 corredors d'alt nivell que vindran de països com Kenya, Etiòpia, Eritrea, Uganda, Polònia i Burundi, entre altres, amb l'objectiu de fer les millors marques mundials de l'any.

De fet, Rafael Blanquer Ángel, organitzador de la prova i president de la Fundació València Club d'Atletisme, ha destacat en la presentació de la prova les possibilitats del circuit i dels participants per a aconseguir aquestes fites.

"Tenim un elenc d'atletes que tractaran de batre els rècords del circuit i així acostar-se a les millors marques mundials de l'any o rebaixar-les, tant en categoria masculina com en femenina”, ha assegurat Blanquer.

En el cas de guanyar l'Etiqueta de Plata, la carrera valenciana, que ja té més de 10.000 inscrits, seria l'única del món de 15 quilòmetres amb aquest distintiu.

La carrera començarà a les 22.30 hores per a tractar de minimitzar l'impacte en la nit de dissabte.

Talls de carrers

La Policia Local de València ha informat del període de pas per cada punt quilomètric als milers de participants. Els talls al trànsit començaran a les 22.00 hores, i seran progressius a mesura que avance la carrera. A les 14.00 hores s'ha tancat l'avinguda de l'Enginyer Manuel Soto a l'altura del número 9, per a poder realitzar el muntatge de l'eixida i la meta de la carrera.

Atés que la prova coincideix amb el Festival de les Arts a la Ciutat de les Arts i les Ciències, el recorregut de la carrera al pas pel pont de Montolivet i per la rotonda de plaça d'Europa es farà en sentit contrari al de la circulació rodada i, d'aquesta forma, es manté obert el passeig de l'Albereda entre el pont de Montolivet i el pont de l'Assut de l'Or.

Està previst que els corredors completen el traçat des de l'eixida fins al Sant Pius V entre les 22:30 i les 23:15 hores, mentre que el següent tram, fins a l'inici del carrer de Colom, es realitze entre les 22:42 i les 00:00 hores. Fins a l'avinguda de França està previst el pas entre les 22:45 i les 00:25 hores. L'últim tram, fins a la meta, es desenvoluparà entre les 23:06 i les 00:50 hores.

També et pot interessar

stats