Més de 150 afectats per iDental es manifesten a Alacant per a exigir solucions a la seua situació

L'estafa de la cadena de clíniques dentals iDental afecta 200.000 persones de tota la Comunitat Valenciana.

Adafi ha aplegat a Alacant més de 150 persones que han recorregut els principals carrers de la ciutat
Adafi ha aplegat a Alacant més de 150 persones que han recorregut els principals carrers de la ciutat

Una vintena de ciutats de tot Espanya han acollit aquest dissabte, 20 d'octubre, de manera simultània, els crits d'indignació dels milers d'afectats per la macroestafa de les clíniques iDental. El tancament de les clíniques el mes de juny els va deixar endeutats, amb els tractaments a mitges i en unes condicions físiques i psíquiques molt greus.

Adafi, l'associació d'afectats per iDental, ha aplegat a Alacant més de 150 persones que han recorregut els principals carrers de la ciutat en una manifestació que s'ha iniciat a la plaça de la Muntanyeta. Al crit de "iDental, estafa nacional", han reclamat que la salut bucodental s'incloga en la sanitat pública i que es destinen partides pressupostàries per a resoldre la situació de desemparament en què es troben 200.000 persones a la Comunitat Valenciana.

Entre els afectats hi havia Antonio Fuentes. Deu un préstec de més de 7.000 euros i l'empresa va tancar abans de col·locar-li els implants provisionals, motiu pel qual hui en dia porta la boca plena de caragols que li impedeixen menjar. Un cas similar és el de Maria Dolores Guzmán, que no sols ha perdut pes per no poder menjar, sinó també la faena. A Ángel González li van perforar un nervi que li provoca molt dolor i, assegura, que hi ha dies que no té forces ni per alçar-se del llit.

Des de l'associació d'afectats, presidida per Francisco Camacho, denuncien la mala praxis i les negligències comeses pels responsables d'aquestes clíniques. Se senten desemparats per les administracions públiques i els consideren responsables del que ha ocorregut, ja que han permés una activitat irregular que ha derivat en un greu problema de salut bucodental.

La manifestació ha conclòs davant de l'Ajuntament d'Alacant, on s'ha llegit un manifest que reclama els drets dels afectats i relaciona totes les exigències necessàries per a garantir-los. Els afectats han pres la paraula i han relatat les seues experiències. Entre els assistents es trobaven Rita Bosaho, diputada de Podem per Alacant; Marisa Gayo, regidora de Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant, i Miguel Ángel Pavón, portaveu de Guanyar Alacant.

També et pot interessar

stats