El 15% dels valencians i valencianes declara haver rebut el salari en B en els últims tres anys

Segons un estudi d’InfoJobs, un 22% es mostra favorable a rebre els ingressos de manera irregular

Imatge d'arxiu d'un pagament
Imatge d'arxiu d'un pagament / Shutterstock

El 15% dels valencians i de les valencianes declaren haver rebut el salari en B en els últims tres anys, un resultat tres punts més alt que el de la mitjana espanyola, que se situa en un 12%.

Així es desprén de l'últim informe d'InfoJobs sobre salaris en B, que apunta que un 22% dels valencians es mostra favorable a rebre els ingressos d'aquesta manera. 

Dels enquestats a la Comunitat Valenciana que declaren haver rebut el salari en negre, el 66% apunta haver ingressat fins al 25% del sou per aquesta via, mentre que un 18% assenyala haver rebut del 25% al 50% dels ingressos en B. 

A més de la il·legalitat d'aquesta pràctica, la problemàtica més rellevant per als professionals que cobren part del sou en B és que poden perdre tot o part del dret a l’atur, poden rebre menors prestacions de la Seguretat Social i, fins i tot, també pot afectar-los la jubilació.

L'estudi arreplega que existeixen dos condicionants clau per a cobrar en B: empreses que no donen alternativa i salaris baixos que obliguen els empleats a buscar alternatives en l'economia submergida.

Els enquestats més joves, entre 16 i 24 anys, constitueixen el col·lectiu amb major voluntat per a cobrar d'aquesta manera irregular, un 40%. En canvi, només un 14% dels majors de 45 a 65 anys acceptaria aquesta pràctica i, així mateix, s'observa que només un 8% d'ells afirma haver rebut aquest tipus d'ingressos en els últims tres anys.

També et pot interessar

stats