15 escorcolls en clíniques d'estètica i dermatologia valencianes en una operació estatal contra el frau fiscal

L'Agència Tributària investiga la facturació oculta per l'ús d'efectiu com a primer mitjà de pagament.

Una clínica estètica en una imatge d'arxiu
Una clínica estètica en una imatge d'arxiu / Sungmin Cho (Pixabay)

Una macrooperació de l'Agència Tributària contra el frau fiscal en el sector de la cirurgia estètica i la dermatologia s'ha saldat amb la inspecció de 90 societats i 70 persones físiques a tot Espanya. La Comunitat Valenciana ha sigut la segona autonomia on s'ha escorcollat més locals, 15 clíniques, només superada per Catalunya, on s'ha fet una inspecció més. De l'operació han quedat fora el País Basc i Navarra, que gaudeixen d'un règim fiscal propi.

Les autoritats han activat el dispositiu després d'haver detectat un "important volum d'ocultació de l'activitat econòmica real" en les societats i especialistes investigats per l'ús de l'efectiu com a principal mitjà de pagament a les clíniques. Algunes de les societats sota sospita no acceptaven el pagament amb targeta i vora un 40% disposaven de caixa forta.

En altres casos les clíniques declaraven pèrdues, quan els socis i administradors, habitualment metges, mostraven signes d'un poder adquisitiu que no es corresponia amb la debilitat econòmica de què informaven.

En els últims anys l'Agència Tributària ha desenvolupat 17 macrooperacions sectorials més en l'àmbit estatal, de les quals han derivat l'obertura de 1.600 expedients que han reportat més de 258 milions d'euros.

També et pot interessar

stats