15.000 persones afectades per les cancel·lacions de Vueling

Un centenar de valencians i valencianes han quedat atrapats a l’aeroport de París-Orly.

El passatgers afectats en arribar a un dels hotels on han sigut allotjats
El passatgers afectats en arribar a un dels hotels on han sigut allotjats / Sergio Giménez

El mal temps ha obligat a cancel·lar 86 vols de la companyia aèria Vueling i ha afectat 15.000 (14.300 segons la companyia) passatgers per l’efecte dominó en altres vols arreu de l’espai europeu. 

Un d’aquests vols havia d’eixir dilluns a la vesprada des de l’aeroport de París-Orly cap a València, i ha deixat més d’un centenar de valencians i valencianes a la capital francesa.

Segons algunes d’aquestes persones amb qui aquest mitjà ha pogut contactar, no han rebut cap “explicació ni informació per part de la companyia” més enllà d’un tuit de Vueling. A més, denuncien que no saben on dormiran ni què passarà amb ells fins que puguen tornar a València.  

Segons fonts de la companyia, la tempesta va obligar a tancar l’aeroport del Prat durant 45 minuts, un fet que va impedir que aterrara o s’enlairara cap vol, el que va causar els primers retards. Tot i això, Aena ha informat que en cap moment es tancaren les instal·lacions.

Després, la tempesta es dirigí cap al nord, a la ciutat de Marsella, el que va ocasionar regulacions, és a dir, es va haver d’incrementar el temps entre vol i vol per a previndre accidents. Això és el que va ocasionar que continuaren els retards i, finalment, la cancel·lació de vols. 

Vueling assegura que una part de les persones afectades han tornat aquest dimarts i que la resta està previst que tornen entre dimecres i dijous, i que totes les que encara no han pogut agafar un vol han sigut allotjades a hotels dels afores de París. 

També et pot interessar

stats