14 incendis continuen actius en una vintena de municipis d'Astúries

Els focs han sigut provocats, segons les primeres informacions dels governs asturià i espanyol.

Incendis Astúries
Incendis Astúries / Europa Press

Astúries pateix una onada d'incendis que va començar el passat cap de setmana i que registra, aquest dimarts, fins a 37 focs en una vintena de municipis, dels quals, 14 segueixen actius i 9 en seguiment i revisió. Els incendis actius es localitzen als municipis de Lena, Llanes, Parres, Piloña, Ribadesella, Salas, Sobrescobio i Valdés. A pesar de les ratxes de vent que han dificultat els treballs d'extinció, s'ha reduït el nombre de focus, que dilluns a la matinada van arribar a sumar-ne fins a 139 a l'hora.

Pel que fa a les investigacions sobre l'origen dels incendis, han sigut provocats tal com apunten les primeres informacions obtingudes pel govern d'Astúries i el govern espanyol. A excepció d'uns pocs incendis que podrien haver sigut provocats per la caiguda de línies elèctriques.

Per la seua part, l'operatiu d'extinció d'incendis ha fixat com a prioritari l'extinció dels focs localitzats a Llanes i Salas. Tal com ha informat el Servei d'Emergència del Principat d'Astúries (SEPA), a Llanes es concentraran la quantitat més gran de recursos i intervindran dos hidroavions Foca i la Unitat Militar d'Emergències (UME). Quant a Salas, treballaran dos helicòpters bombarders, el de les Brigades de Reforços en Incendis Forestals (BRIF) i dos de l’UME.

També et pot interessar

stats