Més de 14.000 geranis acoloriran el pont de les Flors de València

El PP portarà en el programa electoral canviar-li el nom per pont de les Flors-Rita Barberá

Personal de l'Ajuntament de València treballa en el pont de les Flors, aquest dimarts
Personal de l'Ajuntament de València treballa en el pont de les Flors, aquest dimarts / Ajuntament de València

Els 14.200 geranis i murcianes que decoraran el popular pont de les Flors de València comencen a poc a poc a ocupar el seu lloc en l'estructura. L'objectiu, crear un "mapa cromàtic de colors blancs, rosa, roig i salmó", ha explicat l'Ajuntament de València aquest dimarts. A través de l'Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana, els operaris han començat aquest dimarts amb la plantació de les flors decoratives una vegada ha culminat la renovació integral de la infraestructura. L'actuació pretenia modernitzar les jardineres i el sistema de reg per a fer-lo "més eficient".

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat en un comunicat que el pont de les Flors "necessitava una reparació completa" i que s'ha aprofitat la retirada de les plantes, que havien arribat al final de l'etapa vital, per a actuar sobre l'estructura, restaurant-la i pintant-la. En total, s'han canviat 3.500 jardineres de diverses grandàries, i s'ha incorporat substrat nou. També ha detallat que la instal·lació de les flors s'allargarà els pròxims quatre dies, de manera que el pont "lluirà amb tota l'esplendor, una de les estampes més característiques de la ciutat".

Els subministraments han implicat una inversió de 60.479,08 euros, mentre que les plantes han tingut un pressupost de 30.262,10 euros; les jardineres, de 15.809,73 euros i el substrat ha costat 14.407,25 euros. Tots els preus, amb l'IVA inclòs. La renovació i millora sostenible del pont de les Flors, iniciada al setembre, ha suposat la finalització del primer cicle de gestió sostenible de la jardineria d'aquesta infraestructura, iniciada l'any 2018.

Durant aquests quasi quatre anys —el període més llarg amb planta estable— s'ha fet un manteniment de les plantacions de manera pluriennal "per a aprofitar els exemplars durant el temps més llarg possible i minimitzar els costos de manteniment". D'aquesta manera, s'ha aconseguit un estalvi mínim anual aproximat de més de 133.000 euros, segons el consistori, que remarca que l'anterior model implicava una renovació de la totalitat de les plantes diverses vegades l'any, quasi cada canvi d'estació. Amb l'optimització del sistema de reg, es disminuirà més el consum d'aigua, alhora que l'ús de productes fitosanitaris.

El PP vol anomenar-lo pont de les Flors-Rita Barberá

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València i candidata a l'alcaldia per als comicis municipals del 2023, María José Catalá, portarà en el seu programa electoral una proposta per a rebatejar el pont de les Flors amb el nom de l'exalcaldessa popular Rita Barberá, a qui també volen nomenar alcaldessa honorària a títol pòstum. Així ho ha anunciat aquest dimarts la mateixa Catalá, que ha ressaltat que "el pont de les Flors és un lloc simbòlic que representa el que era l'alcaldessa per a València: alegria, il·lusió i força". La intenció del PP és rebatejar-lo com pont de les Flors-Rita Barberá.

Igualment, Catalá ha lamentat el "sectarisme" i el "castic" del govern local que presideix Joan Ribó i que formen Compromís i PSPV amb aquesta infraestructura, que "fa més de dos mesos que està sense flors després d'haver deixat que es marciren en un clar exemple de desídia".

També et pot interessar

stats