130 trens afectats per la vaga de Renfe a la Comunitat Valenciana

La principal afectació es produeix en els de rodalia, amb un centenar de combois parats.

Estació del Nord de València
Estació del Nord de València

La vaga de Renfe prevista per a aquest dimecres, vespra del pont de Tots Sants, afectarà la circulació de 130 trens de passatgers a la Comunitat Valenciana. En total, es preveu anul·lar 100 trens de rodalia, 14 trens de mitjana distància i 16 trens de llarga distància i alta velocitat.

La Confederació General del Treball (SFF-CGT) ha convocat la vaga en defensa d'un ferrocarril públic i per la implantació de la jornada de 37,5 hores setmanals. La jornada d'aturada afectarà l'operadora ferroviària i Adif.  En resposta, Renfe ha publicat una resolució “per la qual es determinen els serveis mínims per a assegurar la prestació del serveis essencials de transport ferroviari durant la vaga convocada per SFF-CGF”. 

En els trens de rodalia, en hores punta circularà el 75% del servei habitual i el 50%, la resta del dia.

Línia C1 - Gandia:  82 trens diaris - se’n suprimeixen 22 (11 per sentit)

Línia C2 - Xàtiva    94 trens diaris - se’n suprimeixen 24 (12 per sentit)

Línia C3 - Utiel-Bunyol  50 trens diaris - se’n suprimeixen 20 (10 per sentit)

Línia C4 - Xirivella-l'Alter    20 trens diaris - se’n suprimeixen 8 (4 per sentit)

Línia C5 - Caudiel      8 trens diaris - se’n suprimeixen 4 (2 per sentit)

Línia C6 - Castelló    82 trens diaris - se’n suprimeixen 22 trens (11 per sentit)

En mitjana distància circularan el 65% dels trens.

Alcoi  8 trens diaris – se’n suprimeixen 4 (2 per sentit)

Tortosa  8 trens diaris - se’n suprimeixen 4 (2 per sentit)

Utiel - Madrid  6 trens diaris - se’n suprimeixen 2 (1 per sentit)

Terol - Saragossa 6 trens diaris - se’n suprimeixen 2 (1 per sentit)

Alacant  8 trens diaris - se’n suprimeixen 2 (1 per sentit)

A més, la vaga afectarà 16 trens de llarga distància i alta velocitat dels 90 que circulen diàriament. Són les connexions Euromed i Talgo entre València i Catalunya, que perden 6 trens, 3 per sentit. La connexió de l'AVE amb Madrid, que tindrà 8 trens menys, 4 per sentit. I Alacant, que en tindrà un menys d'alta velocitat a Madrid, en cada sentit. Pel que fa a les mercaderies, s'estableix un percentatge del 26% del servei habitual.

Pel que fa a l’estat espanyol, la vaga de Renfe afectarà 295 trens de passatgers. En total, es preveu anul·lar 208 trajectes de mitjana distància i 87 de llarga distància i l'AVE.

En mitjana distància se suprimiran 208 trens d'un total de 589 programats i en circularan amb normalitat 381, cosa que suposa un 65% del servei habitual. Quant a l'AVE i la llarga distància, s'anul·len 87 trens dels 401 afectats, és a dir, en circularan en serveis mínims 314, un 78% del total habitual.

Per hores, els serveis mínims se xifren en un percentatge del 75% en horari punta (de 6:00 a 9:00 h, de 13:30 a 15:30 i de 18:30 a 20:30) i el 50% durant la resta de la jornada.

Solucions per als viatgers afectats

Per als viatgers d'AVE, llarga distància i mitjana distància afectats per serveis mínims, Renfe ha establit les mesures de postvenda següents: “Als viatgers afectats per trens suprimits se'ls oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit”. “Si no desitgen realitzar el viatge, podran anul·lar-lo o canviar-lo per a una altra data sense cap cost. Les operacions d'anul·lació o canvi es poden realitzar en tots els canals de venda de Renfe”.

També et pot interessar

stats