Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El 13 de juliol comença el juí per la mort de Vanesa Ferrer a Xella

6 min.

El pròxim 13 de juliol, a les 10:00 hores, començarà a la Ciutat de la Justícia de València el juí per la mort de Vanesa Ferrer Ciges, una menor de 15 anys de Xella a qui suposadament l'únic acusat, Ruben Mañó, va violar, matar i llançar a una sima de 30 metres el 26 d'octubre de 2016. L'acusat, que tenia 21 anys en el moment del crim, fa quatre anys que està a la presó provisional i s'enfronta a la presó permanent revisable, una condemna que li suposaria estar tancat un mínim de 25 anys. El veredicte l’ha d’emetre un jurat popular.

La Fiscalia i l'acusació popular demanen presó permanent revisable. Juan Molpeceres, advocat de la família de Vanesa Ferrer Ciges, ha manifestat a Les notícies del matí, que estan convençuts que es podrà demostrar la culpabilitat de l'acusat i aconseguir que se’l condemne per assassinat. Entenen que concorre traïdoria, perquè "va eliminar tots els mitjans necessaris perquè Vanesa poguera defensar-se".

Segons ha explicat el lletrat, els fets pels quals l'acusen són convocar "de manera enganyosa" Vanesa al seu domicili fent-li creure que hi havia més gent i una vegada allí "la va agredir sexualment en dues ocasions". I amb motiu d'aquesta agressió "va decidir matar-la i la va asfixiar per darrere". Una vegada morta, segons ha recordat, la va portar fins a un avenc pròxim a la població i "va llançar el cos amb la intenció que no es localitzara".

Per la seua banda, la defensa de Mañó sol·licita una condemna de quatre anys perquè argumenten que va actuar sota l'efecte de les drogues. Assegura que tot va començar amb una discussió i que l'acusat la va agafar perquè no cridara. Al·leguen que no va ser conscient de la força que estava exercint sobre la xica pel consum dels estupefaents. Per a l'advocat de la família, hi ha indicis que apunten al fet que les drogues "no el van afectar de forma suficient per a condicionar el seu comportament". A més, davant la sol·licitud de la defensa que va ser un homicidi imprudent, Molpeceres afirma que "ofegar una persona no pot fer-se per distracció, sinó que és necessari "una voluntat per a cometre el fet".

Finalment, el lletrat de la família ha explicat que s'ha tardat quatre anys a arribar a juí perquè es tracta d'una "indagació complexa", al no haver-hi un testimoni presencial dels fets. En aquest sentit ha agraït la col·laboració de la família i del poble de Xella per donar suport a la causa i el seu respecte al procediment durant tota la fase d'instrucció.

Contingut no disponible
stats