127 contagiats en una residència del Puig, la gran majoria interns

Preocupa el creixement exponencial del virus: en només cinc dies el nombre d'ancians infectats ha passat de 3 a 96.

Vista general de la residència intervinguda per Sanitat

El brot de Covid-19 que afecta la residència d'ancians Savia, al Puig de Santa Maria (Horta Nord), s'eleva ja a 127 contagis, entre interns i plantilla. De 3 casos coneguts la setmana passada s'ha passat, en cinc dies, a un total de 96 positius entre les persones majors que hi resideixen. Estan infectats el 77% dels 140 ancians que alberga el geriàtric i també 31 membres de la plantilla. Un creixement exponencial que preocupa les autoritats.

La Conselleria de Sanitat Universal va intervindre el centre aquest dimecres per tal de tindre'l sota vigilància activa. També s'hi ha desplaçat personal de l'Hospital de Sagunt per a reforçar l'atenció sanitària i intentar controlar el brot.

La comissió intercentres de les conselleries de Sanitat i Igualtat ja s'ha reunit per a estudiar el cas. Amb la informació que ja s'està recollint per a elaborar l'informe preceptiu han de decidir si cal obrir expedients i, fins i tot, imposar sancions.

Des d'Aerte, la patronal de les residències de majors, insisteixen a demanar una atenció sanitària específica per als centres. "Cal crear equips específics en atenció primària per a cobrir les persones que resideixen en aquests centres", assenyala el president de l'entitat, José María Toro.

Els familiars dels interns al centre del Puig es queixen de la manca d’informació. Segons han comentat a À Punt , estan "indignats". Asseguren que han intentat parlar amb l'equip mèdic encarregat d'atendre els seus familiars, però no ho han aconseguit encara, i denuncien que no estan rebent la medicació necessària.

Les deficiències en aquesta residència del Puig de Santa Maria, d'acord amb les famílies dels majors, venen de lluny. À Punt ha intentat sense èxit contactar amb el centre, que pertany al grup Savia-Gerocentros. Aquest conglomerat empresarial està impulsat pel constructor alacantí Enrique Ortiz i per Vicente Cotino, nebot de Juan Cotino, expresident de les Corts i exconseller. Vicente Cotino en va abandonar fa uns anys l'accionariat.

Amb aquesta ja són, actualment, sis les residències que es troben sota vigilància activa de la Conselleria de Sanitat, una a la província de Castelló, una a la d'Alacant i quatre a la província de València.

També et pot interessar

stats