125 ferits i 51 detinguts en la segona jornada de protestes a Catalunya

Aquest dimecres hi ha convocades cinc marxes des de diferents punts de Catalunya i una vaga estudiantil de tres dies.

Foguera a un carrer de Barcelona
Foguera a un carrer de Barcelona / Enric Fontcuberta (Efe)

La segona jornada de protestes a Catalunya per la sentència del ‘procés’ ha deixat fins al moment 51 detinguts i 125 ferits, segons han informat el govern central i el sistema d'Emèrgències Mèdiques.

La tensió va anar en augment durant la vesprada d'aquest dimarts després de la multitudinària concentració convocada per les entitats sobiranistes i els Comités de Defensa de la República davant de la delegació del govern central a Barcelona, a la qual acudiren 40.000 persones. Després es va escampar per Tarragona, Girona i Sabadell, entre altres ciutats, amb càrregues policials, crema de contenidors i barricades. 

Els incidents més greus s'han viscut al passeig de Gràcia de Barcelona i han durat fins ben entrada la matinada. Alguns manifestants van tirar les tanques de seguretat i van llançar pedres, botelles, petards i bengales de fum contra els Mossos i la Policia Nacional. 

Les fogueres es van estendre per tot l'Eixample, la crema de contenidors, de mobiliari urbà, les flames i les barricades s'alçaven fins i tot davant de la Pedrera. Les càrregues policials es van intensificar amb aldarulls per tot el centre de la ciutat, que ha quedat completament tallat al trànsit.

En total, a Catalunya hi ha hagut almenys 51 detinguts. A més dels 29 de Barcelona, n'hi ha 14 a Tarragona i 8 a Lleida. La xifra de ferits puja a 125, i des que han començat les protestes ja n'hi ha més de 200.  

El govern espanyol ha assegurat que garantirà la “seguretat i convivència” a Catalunya i ho farà amb “fermesa, proporcionalitat i unitat”. 

Aquest dimecres hi ha convocades cinc marxes des de diferents punts de Catalunya i una vaga estudiantil de tres dies.

També et pot interessar

stats