12 campanades, 12 gallons de clementina

Castelló de la Plana impulsa una campanya per a substituir el raïm per cítrics la nit de Cap d'Any.

VÍDEO | 12 campanades, 12 gallons de clementina

L'Ajuntament de Castelló s'ha proposat donar suport als citricultors valencians, en un any en què el sector ha estat molt castigat a conseqüència de la crisi de la Covid-19.

En lloc dels dotze grans de raïm, el consistori de la capital de la Plana proposa finalitzar l'any amb dotze gallons de clementina, en una campanya per a incentivar el consum del producte de proximitat en el marc de la Fira de la Taronja que s'ha celebrat aquest diumenge.

A la Fira s'han pogut adquirir els cítrics directament "dels productors, amb preus dignes i justos, apostant pel consum de proximitat i ajudant a dignificar el treball del nostre sector primari", han explicat des del consistori. Com a novetat, les parades només han utilitzats bosses reutilitzables per a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Els últims anys també s'ha portat a terme aquesta iniciativa en la qual es repartia la fruita als veïns de la població. Tanmateix, enguany, per prevenció sanitària l'Ajuntament ha decidit no portar a terme la distribució.

També et pot interessar

stats