12 campanades, 12 gallons de clementina

Castelló de la Plana impulsa una campanya per a substituir el raïm per cítrics la nit de Cap d'Any.

12 campanades, 12 gallons de clementina

L'Ajuntament de Castelló s'ha proposat donar suport als citricultors valencians, en un any en què el sector ha estat molt castigat a conseqüència de la crisi de la Covid-19.

En lloc dels dotze grans de raïm, el consistori de la capital de la Plana proposa finalitzar l'any amb dotze gallons de clementina, en una campanya per a incentivar el consum del producte de proximitat en el marc de la Fira de la Taronja que s'ha celebrat aquest diumenge.

A la Fira s'han pogut adquirir els cítrics directament "dels productors, amb preus dignes i justos, apostant pel consum de proximitat i ajudant a dignificar el treball del nostre sector primari", han explicat des del consistori. Com a novetat, les parades només han utilitzats bosses reutilitzables per a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Els últims anys també s'ha portat a terme aquesta iniciativa en la qual es repartia la fruita als veïns de la població. Tanmateix, enguany, per prevenció sanitària l'Ajuntament ha decidit no portar a terme la distribució.

També et pot interessar