El 12,5% de les llars que reben l'ingrés mínim vital són valencianes

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més famílies es beneficien de la nova prestació estatal dirigida als més vulnerables.

El 12,5% de les llars que reben l'ingrés mínim vital són valencianes
El 12,5% de les llars que reben l'ingrés mínim vital són valencianes

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia espanyola on més famílies rebran aquest divendres el primer pagament de l'ingrés mínim vital de la Seguretat Social. Un total de 9.271 llars valencianes han rebut aquesta prestació creada pel govern espanyol durant la pandèmia per als col·lectius més vulnerables. La xifra representa un 12,5% de totes les famílies espanyoles que han rebut la prestació, per damunt del 10% que habitualment representa la Comunitat Valenciana pel que fa al pes poblacional. En conjunt, 31.379 valencians i valencianes (14.289 adults i 17.090 menors) es beneficiaran de l'ajuda.

Només Andalusia té més llars que es beneficien de la prestació, segons la informació oficial del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. A tota Espanya, 74.119 famílies han rebut aquest divendres la prestació. D'altra banda, el Ministeri també ha facilitat les dades totals de sol·licituds que s'han registrat fins ara. A la Comunitat Valenciana es va registrar un total de 41.450 peticions, que representen el 13,2% de les 344.585 sol·licituds registrades a tot Espanya.

Per províncies, el Ministeri desglossa que la de València registra el nombre més elevat de llars que rebran l'ajuda, un total de 4.343. De ben prop se situa Alacant, amb 3.963 famílies beneficiàries i a molta distància està la província de Castelló, amb 965 llars receptores. València se situa així com la quarta província espanyola amb més famílies beneficiàries de la prestació i Alacant és la cinquena.

En total, la Seguretat Social ha destinat 32 milions d'euros a aquest pagament el mes de juny, la qual cosa suposa una ajuda mitjana per llar de més de 430 euros al mes.

El primer pagament es produeix el mateix dia que el Consell aprova el decret llei pel qual es modifica la Llei de la renda valenciana d'inclusió (RVI) amb l'objectiu d'ajustar aquesta prestació al decret que regula l'ingrés mínim vital (IMV), aprovat pel Congrés el passat 10 de juny i que ja s'ha començat a abonar als primers beneficiaris.

També et pot interessar

stats