114 nous casos positius i tres brots més a la Comunitat Valenciana

Sanitat identifica nous focus: dos a Elx, amb nou afectats en total, i un més a Oriola, amb tres positius.

La consellera de Sanitat ha fet una crida a la responsabilitat individual per a evitar rebrots
La consellera de Sanitat ha fet una crida a la responsabilitat individual per a evitar rebrots / Iván Terrón (Europa Press)

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimarts 114 nous casos positius de coronavirus en les últimes 24 hores, a més ha explicat que a la Comunitat Valenciana s’han identificat i acotat 48 brots en les últimes setmanes. Tres d’aquests brots són nous, dos es localitzen a Elx i un tercer a Oriola i en conjunt suposen dotze positius, a més creix el nombre d’afectats en quatre brots més identificats prèviament.

Amb aquestes noves dades, en l’actualitat hi ha 1.064 casos de Covid-19 actius en el territori valencià, un 5,5% del total de positius. De les 114 noves infeccions confirmades aquest dimarts, 16 es localitzen a la província de Castelló, 55 a la d'Alacant, mentre que 43 s’han detectat a la de València.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat en roda de premsa que més del 40% dels brots detectats estan associats a l'àmbit social, com ara reunions familiars o d'amics o relacionats amb l'oci. De fet, és el cas d’un dels nous brots d’Elx, on es vinculen cinc nous contagis a l’àmbit social. En aquesta localitat s’ha identificat un nou brot, de quatre casos, amb un origen laboral. El llistat dels nous brots confirmats aquest dimarts es tanca amb un més d’Oriola, on es concentren tres casos amb un vincle laboral.

Els contagis es doblen en dues setmanes

Ana Barceló ha remarcat que el nombre de nous contagis s’ha duplicat els últims 14 dies i que la mitjana de casos diària s’ha situat en cent, per això ha apel·lat a la responsabilitat individual per a intentar posar fre a la pandèmia.

En aquest sentit, mentre que el 30 de juny a la Comunitat Valenciana hi havia 314 casos actius, a hores d’ara se situen en 1.064, el que suposa un increment del 231%, com ha explicat la titular de Sanitat. Des del començament de la pandèmia, s'han detectat 12.898 casos de Covid-19 al territori valencià.

Pel que fa als brots identificats en dies previs, la Conselleria de Sanitat ha confirmat que el de Mislata, amb origen en l’oci nocturn, arriba als 8 afectats (tres més), mentre que un de València, també vinculat a l’oci nocturn, creix fins als 21 positius, en identificar-se 10 casos més.

També han augmentat altres dos brots ja identificats a València. Un creix fins als nou afectats (se sumen tres més) i en l'altre hi ha ja set positius (s’hi han afegit dos casos més).

Sis ingressos menys als hospitals

Dels casos actius actualment, hi ha 75 pacients amb Covid-19 ingressats en els hospitals valencians, sis menys que en el balanç anterior: 11 a Castelló, 50 a València i 14 a Alacant. D’aquests pacients, en queden nou a les unitats de cures intensives: tres als centres hospitalaris d’Alacant i sis als de València.

Fins ara, com ha recordat la consellera, “s’han aïllat” 48 rebrots de coronavirus al territori valencià, el que implica 506 casos positius. D’aquests focus, 27 s’han identificat en l’última setmana, la qual cosa demostra que “el sistema sanitari d’identificació de nous casos funciona”, com ha admés la consellera de Sanitat. Per aquesta raó, Ana Barceló ha anunciat que es contractaran 85 tècnics de documentació més, que s’incorporaran a les tasques de rastreig que ja porten a terme 1.008 rastrejadors.

Quant als brots que s’han detectat a la Comunitat Valenciana en els últims 14 dies, el 96% són d’origen comunitari: el 45% estan relacionats amb l’àmbit social, el 22,6% amb reunions familiars o d’amics i el 22,6% amb reunions en espais d’oci. A més, durant la compareixença, Ana Barceló ha confirmat el brot que afecta als usuaris d'una residència de l'Eliana i a tres treballadors. En total, es vinculen 14 casos a aquest nou focus, 11 d'elles corresponen a residents.

Afortunadament, no s’ha produït cap nova defunció associada a la malaltia des de l’últim balanç d’ahir dilluns. Tampoc no hi ha hagut cap nou contagi en les residències de persones majors, encara que nou centres tenen algun usuari amb la malaltia activa.

També et pot interessar