Els 11 migrants rescatats pel Nuestra Madre Loreto ja estan a Malta

Posteriorment els traslladaran a Espanya com a resultat de l'acord entre Espanya i Malta.

El pesquer Nuestra Madre Loreto

El pesquer Nuestra Madre Loreto de Santa Pola ha desembarcat, aquest diumenge a Malta, els onze migrants rescatats prop de les costes de Líbia i posa fi així a deu dies d'incertesa.

Entre els migrants, hi ha nou homes i dos menors d'edat que han sigut traslladats del pesquer a la nau AFM quan es trobaven a 13 milles nàutiques de Malta. Finalment, han desembarcat al moll de Haywharf, a La Valletta.

El govern maltés ha explicat que, encara que el desembarcament ha sigut a Malta, els migrants seran traslladats posteriorment a Espanya, com a resultat de l'acord entre els executius dels dos països, pel qual les autoritats espanyoles van ordenar a l’embarcació que fera rumb a Malta.

Rumb a Espanya en un primer moment

El capità del vaixell es va dirigir cap a Espanya malgrat que no comptava amb l'autorització pertinent i, per açò, el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, va demanar al patró que complira la legislació comunitària i internacional i que es dirigira al port segur més pròxim.

L’executiu central havia estat negociant amb Líbia per a donar una solució a la situació del pesquer, i també va fer gestions davant els executius de Malta i Itàlia, que, fins aquest moment, s'havien negat a permetre’n el desembarcament.

Una “bona notícia” per a Puig 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat una bona notícia que el pesquer desembarque a Malta. De fet, ha dit que aquesta decisió és “raonable” ja que l'illa és el port segur més pròxim.

D’altra banda, ha demanat que Europa assumisca la seua responsabilitat i que busque solucions estratègiques i no conjunturals: “No es tracta de fer més demagògia sobre aquesta qüestió”, ha manifestat.

“Estem prop de l’aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i hi ha països europeus que semblen decidits a subvertir aquesta declaració", ha criticat Puig. Finalment, ha assegurat que el Mediterrani no pot continuar sent un perill per a milers de persones.

També et pot interessar

stats