106 morts diàries per Covid-19 a la Comunitat Valenciana, rècord de la pandèmia

Baixa la pressió hospitalària, amb 4.386 persones ingressades, 641 d’elles a l'UCI.

106 morts diàries per Covid-19 a la Comunitat Valenciana, rècord de la pandèmia
106 morts diàries per Covid-19 a la Comunitat Valenciana, rècord de la pandèmia

La Comunitat Valenciana ha superat aquest dimarts, per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, el centenar de defuncions per coronavirus en només un dia. Després de passar una setmana en què en totes les jornades s’havien superat les 90 morts, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha comunitat en roda de premsa 106 decessos en l’últim dia, rècord des que hi ha registres.

Després d’un mes en què la tercera onada ha batut tots els rècords històrics de contagis, hospitalitzacions i casos actius per Covid-19, ja s’evidencia la pujada de la mortalitat al territori valencià, que ha crescut exponencialment en les tres últimes setmanes i que sembla que encara no ha tocat sostre.

El rècord de morts a la Comunitat Valenciana coincideix amb una jornada nefasta a l’Estat espanyol, ja que el Ministeri de Sanitat ha notificat 724 defuncions diàries, també màxim al conjunt de les comunitats autònomes.

Barceló: “Ja estem en un aplanament de la corba”

Pel que fa a l’actualització diària de casos, aquest dimarts se n’han notificat 8.095 positius per coronavirus, vora 2.000 més que dilluns: un creixement que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha atribuït al retard en la comunicació dels casos després del cap de setmana. A pesar d’aquesta pujada, la titular de Sanitat Universal ha assegurat que la Comunitat Valenciana ja està en una fase d'“aplanament”, d'alentiment dels casos, en sintonia amb el que va avançar la setmana passada el director del Ccaes, Fernando Simón. “Esperem que els contagis descendisquen molt poc a poc. Es puja molt ràpidament, però el descens és molt més lent”, ha manifestat Barceló.

Baixen les hospitalitzacions i els ingressos a les UCI

D’altra banda, la cara més positiva la trobem als hospitals. Encara que la pressió hospitalària continua sent elevada, en aquesta jornada ha baixat en els dos indicadors. En aquests moments hi ha 4.422 persones malaltes de Covid-19 ingressades en planta, 200 menys que dilluns. També baixa, encara que de manera menys accentuada, l’ocupació a les unitats de cures intensives, amb 641 malalts, 13 menys que dilluns.

Així, hui dia l’ocupació de malalts de Covid-19 en planta és del 38,64%, cinc punts menys que fa una setmana, quan es va registrar el pic (43,73%). També baixa l’ocupació a les UCI, amb 60% d’ingressats per coronavirus, tot i que continua liderant els registres a Espanya.

També et pot interessar

stats