Més de 100 litres per metre quadrat a la Marina Alta i carreteres tallades

El sud de les comarques de València i el nord de les d'Alacant està en avís taronja.

Un cotxe atrapat en una carretera secundaria a la Safor

Les fortes pluges estan deixant registres superiors als 100 litres per metre quadrat en municipi de la Marina Alta i la Safor. Segons Avamet en les últimes hores han caigut 133 litres per metre quadrat a Pego, 92,8 a Xeraco i 84 a Dénia. És en aquestes comarques litorals del centre de la Comunitat Valenciana on s’estan produint el major nombre de precipitacions.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha informat que ha gestionat 170 telefonades i 102 incidents a les comarques del sud, 180 telefonades i 144 incidents a les de València i 35 telefonades i 20 incidents a les comarques del nord.

Els consorcis de Bombers de València i Alacant han informat que no ha realitzat cap servei relacionat amb la pluja. 

La pluja ja està provocant talls en algunes carreteres secundàries.

Són la CV-670 del Grau de Gandia a Daimús i la CV-673 entre Bellreguard i la platja.

També està parcialment negada la carretera CV-50 a la Barraca d'Aigües Vives, a Alzira.

La DGT informa que estan tallades dos carreteres comarcals a la Safor: la CV-673 a Bellreguard, la CV-674 a Pilesi la CV-670 en Gandia.

El centre d'emergències de la Generalitat ha actualitzat el mapa de riscos. En aquests moments el nivell és groc en tot el territori. Això vol dir que de moment no cal activar la preemergència però hi pot haver incidències localment

L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'avís groc a les comarques del centre a partir d'aquesta matinada. També hi ha avís groc per fenòmens costaners en quasi tot el litoral, amb vent de gregal de força 7 i ones de 2 i 3 metres.

La causa és una bossa d'aire fred que quedarà despenjada de la circulació general de l'oest, depressió aïllada en nivells alts, DANA, que des de dilluns vindrà acompanyada d'una borrasca en superfície situada al nord d'Àfrica. 

La situació de pluges continuarà fins dijous. Dimarts el temporal de mar serà molt important, amb ones que podran superar els 4 metres. Les pluges es desplaçaran del sud cap al nord al llarg de dimarts i de dimecres.

També et pot interessar