Més de 100.000 alumnes adolescents accediran al programa de salut mental

El programa "Som imprescindibles" té com a objectiu millorar el benestar emocional de l'alumnat de segon i quart de l'ESO, amb elements i recursos perquè aprenguen a gestionar les emocions

Alumnes en una classe d'un institut en una imatge d'arxiu
Alumnes en una classe d'un institut en una imatge d'arxiu / Efe

La consellera Raquel Tamarit ha visitat l'IES Francesc Ribalta de Castelló, on els alumnes de segon i quart de l'ESO inicien els tallers amb psicòlegs del programa "Som imprescindibles", que té com a objectiu empoderar i millorar el benestar emocional de l'alumnat adolescent.

Una iniciativa de la qual es beneficiaran 110.000 alumnes adolescents, ja que "la seua salut mental és una de les nostres prioritats", diu Tamarit.

El programa "Som imprescindibles" s'activa a les aules amb tallers dissenyats per psicòlegs clínics i s'imparteix durant aquests mesos en els 716 instituts sostinguts amb fons públics de tot el territori valencià.

Els tallers compten amb guies específiques per a abordar la salut mental de l'alumnat, així com les maneres d'evitar pensaments i conductes autolesives en l'adolescència. En aquests tallers s'aporten elements i recursos perquè l'alumnat aprenga a gestionar les emocions.

Raquel Tamarit ha destacat que "és un programa més que necessari després de les seqüeles emocionals que ha deixat la pandèmia en la gent més jove. Cal mirar cara a cara les problemàtiques relacionades amb la salut mental dels més joves i fer que aquesta problemàtica isca de l'armari social".

Els tallers es complementen amb guies per a aprofundir en el treball socioemocional en les tutories i un tema musical d'apoderament dels joves perquè el facen seu en tots els centres educatius.

Els tallers i les guies d'acompanyament han sigut elaborats per tres psicòlegs clínics: Blanca Gallego, Xavier Sebastián i Antonio Felipe. Cada taller té una duració de 2 hores i hi ha 50 psicòlegs que cobriran els 716 centres.

El programa "Som imprescindibles" es durà a terme durant dos cursos. D'aquesta manera, l'alumnat que aquest curs està en primer i tercer de l'ESO el pròxim curs tindrà també l'acompanyament del programa quan passen respectivament a segon i quart.

També et pot interessar

stats