Les 10 notícies més llegides del 2019

Fem un repàs dels temes del web d'À Punt que més han interessat enguany.

Les 10 notícies més llegides del 2019
Les 10 notícies més llegides del 2019

1. Interceptats 17 enviaments de cítrics de Sud-àfrica amb plagues i malalties, segons AVA

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) afirmava a l’octubre que, durant la campanya citrícola, havien interceptat als ports europeus 17 enviaments de cítrics procedents de Sud-àfrica "infestats de plagues i malalties".

2. El valencià Van Andel, primer discjòquei espanyol en el festival neerlandés Kingsland

El discjòquei valencià Brian van Andel va ser el primer artista espanyol a actuar en el Kingsland Festival, que celebra l'aniversari del rei dels Països Baixos, Willem-Alexander, el 27 d'abril. L'artista va participar en una de les cinc festes simultànies repartides per tot el país, gràcies a un acord de col·laboració entre Kingsland i Marenostrum.

3. La Comunitat Valenciana tindrà 12 festius el 2020

3. La Comunitat Valenciana tindrà 12 festius el 2020

El calendari laboral de la direcció general de Treball que va publicar el BOE estableix que la Comunitat Valenciana tinga dotze festius el 2020. Nou seran comuns a la resta de les comunitats autònomes.

4. Si WhatsApp et saluda, no contestes

4. Si WhatsApp et saluda, no contestes

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va alertar al setembre sobre un nou engany a través de l'aplicació de missatgeria WhatsApp, l'anomenada estafa del codi de verificació, que persegueix controlar el telèfon i furtar les dades.

5. Comencen a desmantellar-se els peatges de l'AP-7

5. Comencen a desmantellar-se els peatges de l'AP-7

Quan falten pocs dies per a l'alliberament de l'AP-7 previst per a l’1 de gener de 2020, ja s'han iniciat els treballs per a desmantellar alguns peatges. Els primers, a la Marina Alta, concretament a l'eixida d'Ondara, Dénia i Xàbia, on ja han començat a retirar-se les màquines expenedores i les cabines de peatge.

6. Joaquim Bosch assegura que la sentència del procés entra en conflicte amb drets fonamentals

A l’octubre el portaveu territorial de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch, va qualificar la decisió judicial del Tribunal Suprem sobre el ‘procés’ com una “sentència històrica”, ja que hauria de resoldre qüestions “sense precedents” i afectaria la vida de la ciutadania espanyola durant els pròxims anys.

7. La policia coneixia el parador de l'acusat des de la denúncia de desaparició de Marta Calvo

7. La policia coneixia el parador de l'acusat des de la denúncia de desaparició de Marta Calvo

La recerca del cos de la jove Marta Calvo va continuar després que la compareixença en seu judicial de Jorge Ignacio Palma, el principal acusat de la seua mort, que no va ajudar a aclarir-ne el parador. Palma va continuar a la presó de Picassent, perquè la jutgessa d'Alzira que instruïa el cas trobava contradiccions i incoherències en la versió del sospitós.

8. Mor el contacontes Llorenç Giménez

Nascut a Alfafar, el mestre i contacontes Llorenç Giménez va morir el 30 d’agost a València a causa d’un càncer. Va ser un dels fundadors de l’Escola Gavina, un dels motors de la renovació pedagògica de l’escola valenciana i de la introducció del valencià a les aules.

9. L'Olivera de Sinfo de Traiguera, triada com la millor olivera monumental del Mediterrani

9. L'Olivera de Sinfo de Traiguera, triada com la millor olivera monumental del Mediterrani

L'Olivera de Sinfo, a Traiguera (Baix Maestrat), ha sigut elegida com a la millor olivera monumental del Mediterrani per la Xarxa Euromediterrània de Ciutats de l'Olivera (Recomed). Així, s'ha imposat en la primera edició del concurs, celebrat al desembre d’enguany, al qual han concorregut fins a dotze candidatures d'Itàlia, Espanya, Tunísia, Líban, Montenegro i Turquia.

10. Troben mort el jove desaparegut al Villar

Els efectius de recerca van trobar el cos sense vida del jove de 23 anys desaparegut el 6 de novembre al Villar, els Serrans. El xic va eixir de casa amb una bicicleta i ja no va tornar.

També et pot interessar

stats