10 detinguts i 55 ferits en els aldarulls als voltants del Camp Nou

13 persones traslladades als hospitals i dos mossos ferits greus en la protesta convocada per Tsunami Democràtic i els CDR abans del clàssic.

Cremen un vehicle policial i contenidors als voltants del Camp Nou durant el clàssic

10 detinguts i 55 persones ateses pels serveis d'emergències és el balanç dels violents aldarulls en els exteriors del Camp Nou coincidint amb la disputa del partit entre el Barça i el Reial Madrid. Dos mossos han resultat amb ferides de gravetat en la protesta  convocada per la plataforma anònima Tsunami Democràtic per a fer visible la causa independentista. 

Del total de ferits, 13 han sigut traslladats a centres mèdics. Nou manifestants radicals han sigut detinguts per presumptes desordres públics, llançament d'objectes a la policia i atemptat a agents de l'autoritat.

Segons fonts policials, els agents ferits lleus han patit contusions a conseqüència del llançament d'objectes.

Antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han carregat contra manifestants de Tsunami Democràtic a la zona de Travessera de les Corts de Barcelona, als voltants del Camp Nou, després dels aldarulls a la zona amb grups encaputxats que han cremat contenidors. En total hi ha dos persones detingudes.. 

Els moments de més tensió s'han produït mentre s'estava jugant el partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, que finalment ha acabat amb empat. Els manifestants han llançat objectes contundents contra la policia i han tractat de creuar contenidors i fer barricades. Els Mossos han respost carregant i disparant projectils d'espuma mentre alguns manifestants incendiaven contenidors. 

La vesprada havia començat tranquil·la, amb una protesta sense incidents destacables convocada per la plataforma Tsunami Democràtic i els Comités de Defensa de la República (CDR) que ha congregat 35.000 persones segons l'organització, tot i que la Guàrdia Urbana rebaixa la xifra a 5.000. Els manifestants s'han concentrat des de les 16:00 hores davant de les portes del Camp Nou per a demanar diàleg a l’Estat pel conflicte obert amb Catalunya.

Sota el lema “Spain, Sit and Talk”, s’han concentrat a l’estadi en les hores prèvies al partit de Lliga que enfronta el FC Barcelona i el Reial Madrid per a reclamar "drets, llibertat i autodeterminació", i han tallat alguns carrers al trànsit, entre ells l'avinguda Diagonal. 

També hi ha hagut un altre moment puntual de tensió en què els Mossos han carregat per a evitar enfrontaments entre manifestants de Tsunami Democràtic i dels Boixos Nois, seguidors radicals del FC Barcelona, en un dels accessos del Camp Nou. L'incident ha acabat amb una persona detinguda per tirar una botella de vidre als efectius antiavalots, però no han impedit l'accés de l'afició al camp.

La grada del Camp Nou s'ha tenyit del blau elèctric de les pancartes que ha repartit Tsunami Democràtic a l'exterior de l'estadi amb el lema de la mobilització, “Spain, Sit and Talk”, entre crits d'independència i de llibertat per als presos polítics.

També et pot interessar

stats