10 anys del primer Gran Premi de Fórmula 1 a València

La justícia investiga pagaments de comissions amb diners negres i el sobrecost de les obres, que ja supera els 20 milions d'euros.

Ecclestone i Camps, en una imatge d'arxiu
Ecclestone i Camps, en una imatge d'arxiu / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Santi Hernández
Magda Nicolau
13 d'agost 2018 - 16:00

Aquest mes d’agost fa 10 anys de la celebració del primer Gran Premi de Fórmula 1 a València. La Fórmula 1 va arribar a la ciutat a tota velocitat, amb un circuit urbà que es va construir per a l'ocasió en un temps rècord. Ara, l’afer d’aquest esdeveniment esportiu ha passat del port als jutjats de València i se centra en la investigació al voltant de l’organització. De fet, la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques ha tramés al jutjat tots els expedients sobre la construcció del circuit. 

Segons ha pogut saber Á Punt Mèdia, la justícia investiga pagaments de comissions amb diners negres i el sobrecost de les obres, que ja supera els 20 milions d'euros. Concretament, s’investiguen els sobrecostos i els pagaments de comissions. Així mateix, l’exsecretari del PP, Ricardo Costa, va confirmar el pagament de comissions per part de les empreses que van construir el circuit. Aquesta declaració ha originat que el jutjat, que té oberta una peça secreta, haja citat a declarar el 13 de setembre tots els empresaris que van participar en la construcció del circuit. 

El director general d'Habitatge, Rafael Briet, ha confirmat que la Generalitat ja ha tramés tots els expedients de les obres que li ha demanat el jutjat “per a col·laborar amb la justícia”. El cost de la Fórmula 1 ascendeix ja a 308 milions d’euros de diners públics. A més, segons Briet, s’ha d’amortitzar un préstec de 60 milions d'euros cada any fins al 2023, pel qual s’estan pagant 7,5 milions d’euros. Així, la magistrada que investiga la construcció del circuit ha citat a declarar com a investigats tots els empresaris beneficiaris de les adjudicacions, alguns dels quals ja han sigut condemnats en la sentència del cas Gürtel.  La jutgessa pretén que els investigats aclarisquen si van rebre adjudicacions a canvi de pagaments amb diners negres, tal com ha denunciat Ricardo Costa.

També et pot interessar

stats