1 de setembre: dia de tornada al treball

Segons dades de l'Observatori Nacional del Turisme Emissor (ObservaTUR), el 13% de la població que agafa vacances es decanta pel mes de setembre

Primer dia de tornada al treball per a molts / À Punt NTC
Elena Andreu
Fernando Guasch
Bea Ponce
Marta López
01 de setembre 2021 - 17:57

L'1 de setembre és dia de tornada al treball per a moltes persones. De reprendre la rutina, retrobar-nos amb els companys i, també, amb els embussos en hores punta. I tot sense abandonar el context de pandèmia. Per als que s'incorporen al treball aquests dies, en aquest atípic any, encara conviuen dos escenaris, els que tornen a la presencialitat i, per tant, a l'oficina, després de díhuit mesos, però també estan els que tornen al treball, però teletreballant.

En aquests casos, els experts recomanen organitzar els horaris com més prompte millor, establir un equilibri entre la vida personal i professional i tractar de concentrar-nos en pensaments positius.

Si utilitzem un llenguatge constructiu, ens pujarà l'estat d'ànim

Irene del Moral, cofundadora i psicòloga de Clínica Ghalia, ha explicat a À Punt que "el cervell no entén de maneres de parlar. Per tant, si tenim un llenguatge constructiu amb nosaltres mateixos, això ens ajudarà a apujar el nostre estat d'ànim".

Algunes persones tenen la sort de treballar amb el que més els agrada. Però si el treball no és font de satisfacció, diuen les veus expertes que s'ha de recórrer al que en psicologia s'anomena "reforçadors", és a dir, buscar durant la setmana al·licients, il·lusions i nous plans a curt i mitjà termini.

Altres recomanacions són les clàssiques: cuidar l'alimentació, descansar i fer esport. I, com diu la psicòloga Irene del Moral, és fonamental fugir de la negativitat que de vegades generen certes persones.

Un 13% dels espanyols inicien vacances

Mentre uns tornen al treball, altres comencen les vacances. Segons dades de l'Observatori Nacional del Turisme Emissor (ObservaTUR), del total d'espanyols que se'n va de vacances durant la temporada d'estiu -un 71%-, un 13% d'aquests ho fa a partir de l'1 de setembre. Es tracta d'un mes en el qual viatjar és molt més barat, baixen les temperatures i les destinacions estan menys concorregudes.

A l'aeroport de l'Alacant-Elx aquest dimecres ha sigut sobretot, d'arribades. Fins allí han arribat turistes procedents de les destinacions més diverses, com ara Noruega, Madrid, Portugal i Chicago.

Durant la primera setmana de setembre encara és important l'arribada de turisme familiar, però una vegada comence l'escola, els hotels s'omplin d'altres perfils de viatgers, com ara parelles i viatgers de cap de setmana, ha explicat a À Punt Victoria Puche, la presidenta de l'Associació Hotels d'Alacant.

A tot Espanya, la costa i les illes són les destinacions preferents en setembre. Si bé, les agències confirmen un repunt en els viatges a destinacions europees, amb l'aval del certificat Covid.

Víctor Azorín, gerent de Viajes Támesis també puntualitza que els turistes comencen a perdre la por a viatjar i repunten destinacions com París, Roma, Brussel·les... I es manté la demanda per anar al Carib, a Costa Rica i a Riviera Maya. Els hotels de la Comunitat Valenciana podrien superar el 75% d'ocupació aquest mes de setembre.

També et pot interessar

stats