Gran Premi de Motociclisme: més de 1.700 agents vetlaran per la seguretat a Xest

El dispositiu comptarà amb diversos helicòpters, drons de transmissió d'imatge a temps real i equips ITS en carretera

Aquest cap de setmana se celebra el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana al circuit Ricardo Tormo de Xest / À Punt NTC

El subdelegat del govern a la província de València, Luis Felipe Martínez, i el tinent coronel cap interí de la Comandància de València, José Celdrán Blaya, han presentat aquest matí el dispositiu especial de seguretat del Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana al circuit Ricardo Tormo de Xest, que se celebrarà aquest cap de setmana.

L'institut armat ha incrementat al voltant d'un 10% els efectius en comparació amb altres anys i el desplegament arribarà a més de 1.700 efectius, integrats per guàrdies civils de les seccions de Trànsit, Seguretat Ciutadana i altres especialitats.

Segons ha informat el subdelegat, en el dispositiu participarà també el Grup d'Acció Ràpida de la Guàrdia Civil, conegut com el GAR. La unitat del GAR seria la primera a actuar en cas de qualsevol incident de seguretat, tant en el circuit com en la població de Xest. Estan dotats de quatre equips per a la reacció directa davant de qualsevol amenaça, en els quals hi ha enquadrats elements amb capacitats transversals, operadors de drons, guies canins amb un gos d'intervenció i membres de l'equip tàctic de Resposta i Rescat, que aporten les capacitats de Sanitat Tàctica i Tiradors de Precisió.

En cas que hi haguera un incident amb múltiples víctimes, el dron aportaria capacitat d'observació i els elements de Resposta i Rescat aportarien la primera assistència sanitària en la zona on haja ocorregut l'incident. A més, el GAR compta amb un equip antidrons amb la finalitat de detectar informació sobre qualsevol dron en un radi de cinc quilòmetres –el model, el número de sèrie i les coordenades geogràfiques on es troba, així com on està situat el pilot–.

Dels efectius desplegats per la Guàrdia Civil, la majoria estaran en les diferents zones del circuit, com els accessos i les carreteres. Mentrestant, més de 500 agents vetlaran per la seguretat al municipi de Xest, on una vegada acabats els entrenaments es concentren la majoria d'aficionats. A més, els controls de carreteres es desplegaren no sols a la Comunitat Valenciana, sinó també en altres punts de tot Espanya per on es preveu que passen aficionats que acudisquen fins al Gran Premi de MotoGP.

El subdelegat del govern ha subratllat que el dispositiu es justifica en tres necessitats: l'orde públic, la seguretat ciutadana i la seguretat viària, tenint en compte el nivell 4 d'alerta terrorista, així com les mesures de prevenció i higiene davant de la Covid-19. La Guàrdia Civil ha demanat als aficionats que atenguen totes les indicacions dels agents, que incrementen la prudència, la responsabilitat i la precaució a la carretera a l'hora d'acudir al Gran Premi de MotoGP, així com les mesures de prevenció i higiene.

L'institut armat també compta amb el sistema Alercop per a l'esdeveniment del Gran Premi, des del qual els usuaris que descarreguen l'app (alercop.es) poden rebre avisos de seguretat de qualsevol fet il·lícit, en temps real des del recinte i els voltants, al Centre Operatiu de la Guàrdia Civil. D'altra banda, Renfe ha programat un dispositiu especial de transport amb una oferta de 137 trens amb parada a l'estació del circuit.

També et pot interessar

stats