1.500 migrants rescatats en quatre dies a l'Estret i les Canàries

Continuen buscant les 63 persones desaparegudes en dues pasteres a les costes andaluses i canàries.

Imatge del rescat d'una pastera amb 57 migrants ahir en la mar d'Alborán
Imatge del rescat d'una pastera amb 57 migrants ahir en la mar d'Alborán / Carlos Barba (Efe)

Salvament Marítim manté actiu el dispositiu per a localitzar les 63 persones desaparegudes des del cap de setmana en dues pasteres que navegaven prop de les costes d'Almeria i les Canàries.

Els efectius de salvament aconseguiren rescatar quatre persones de la primera embarcació, mentre que de la segona es va perdre el rastre en les proximitats de l'arxipèlag hores després que isquera de Mauritània. Una patrullera de la Guàrdia Civil ha traslladat hui al port d'Almeria un cadàver localitzat a la mar d'Alborán, però no s'ha comunicat si se'l relaciona amb alguna d'aquestes embarcacions.

En les últimes s'han interceptat sis pasteres amb 254 ocupants a la mar d'Alborán, que eleven a 1.548 el nombre de persones rescatades en els últims quatre dies, després d'un cap de setmana amb una gran activitat migratòria en aigües de l'Estret i l'arxipèlag. A l'Atlàntic s'ha interceptat la pastera més gran detectada els últims 10 anys en aigües de les Canàries. Transportava 152 persones que feia sis dies que estaven a la mar i s'havien quedat sense queviures ni aigua a més de 400 quilòmetres de la costa.

La Comissió Espanyola d'Ajuda el Refugiat ha demanat al govern que aplique a tots els immigrants rescatats el mateix permís extraordinari i la possibilitat d'asil que s'ha oferit en el cas de la flotilla de l'Aquarius.

També et pot interessar

stats