Més de 1.300 radars vigilaran les carreteres aquest estiu

El Ministeri de l'Interior i la DGT demanen "no abaixar la guàrdia" en una campanya estival en què es preveuen 91,2 milions de desplaçaments per carretera

El rada del punt quilomètric 478 de l'AP-7, a Sagunt, és el que més multa a la Comunitat Valenciana
El radar del punt quilomètric 478 de l'AP-7, a Sagunt, és el que més multa a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El Ministeri de l'Interior i la Direcció General de Trànsit (DGT) demanen "no abaixar la guàrdia" aquest estiu, en una campanya estival en què es preveuen 91,2 milions de desplaçaments per carretera i que vigilaran més de 1.300 radars.

En concret, vigilaran les carreteres 780 radars fixos (16 més) dels quals 92 són de tram i 545 mòbils, 39 drons (28 més), 12 helicòpters, 15 furgonetes camuflades i 216 càmeres de control de cinturó i mòbil.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha presentat aquest dilluns la nova campanya de conscienciació i el dispositiu especial de trànsit que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha preparat per a atendre els desplaçaments per carretera.

Grande-Marlaska ha posat en relleu que "aquest no és un estiu més", sinó un de "molt especial, condicionat per un llarg hivern de confinaments, restriccions, del qual a poc a poc" s'està eixint, gràcies a l'esforç de la vacunació contra la Covid-19.

La recuperació del trànsit està sent més ràpida de l'esperat i les xifres de desplaçaments s'acosten ja a les de 2019 Fernando Grande-Marlaska - Ministre de l'Interior
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el director de la DGT, Pere Navarro, aquest dilluns
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el director de la DGT, Pere Navarro, aquest dilluns / J. P. Gandul (Efe)

110 morts a les carreteres al juny

El ministre ha advertit que la recuperació del trànsit està sent "més ràpida de l'esperat" i les xifres de desplaçaments s'acosten ja a les de 2019. Així, ha detallat que en aquest mes de juny ja s'han registrat quatre dies amb més trànsit de llarg recorregut que en les mateixes jornades de 2019 i aquest diumenge va haver-hi un 18,79% més de moviments en carreteres que el mateix de 2019.

"Les eixides de cap de setmana o de curta duració seran significatives en els mesos de juliol i agost", ha detallat Grande-Marlaska, per a destacar després que al juny han mort en carretera 110 persones, 40 més que en el mateix període de l'any 2019.

Quatre operacions especials

  • Operació eixida de l'estiu: del divendres 2 de juliol i fins al diumenge 4 de juliol
  • Eixida de l'1 d'agost: del divendres 30 de juliol al diumenge 1 d'agost.
  • Operació especial del 15 d'agost: del divendres 13 al dilluns 16 d'agost.
  • Operació retorn: del divendres 27 al diumenge 29 d'agost.

No obstant això, tots els caps de setmana s'implementaran mesures de vigilància i regulació del trànsit.

També et pot interessar

stats